Acasă Eveniment Zeci de percheziţii la persoane care aduceau droguri din Grecia

Zeci de percheziţii la persoane care aduceau droguri din Grecia

703
DISTRIBUIȚI

Peste 40 de percheziţii au fost făcute, miercuri, de procurorii DIICOT, în Bucureşti şi în judeţele Gorj şi Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri. Membrii reţelei sunt suspectaţi că au adus din Grecia diverse cantităţi de stupefiante, pe care le-au vândut apoi în capitală şi la Târgu Jiu.

Conform procurorilor DIICOT, în luna septembrie a fost constituit un grup infracţional organizat format din mai mulţi membri şi suspectat de trafic de droguri. Anchetatorii au stabilit că unul dintre membrii grupării a achiziţionat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantităţi de droguri, care erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de  anumite persoane, în municipiul Bucureşti. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii reţelei şi distribuite în Bucureşti şi Târgu Jiu de către alte persoane care au aderat la grupare.

De asemenea, procurorii mai stabilit că o parte din membrii grupului infracţional achiziţionau diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  din municipiul Petroşani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în judeţele Hunedoara şi Gorj.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj  au fost duse 57 de persoane.

Tot miercuri, procurorii DIICOT din Ploieşti, Piteşti, Călăraşi şi Ialomiţa au făcut 28 de percheziţii în Capitală şi în Prahova, tot pentru destructurarea unui grup infracţional suspectat de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

Conform anchetatorilor, membrii grupării au vândut cannabis provenit din Bucureşti şi din surse externe. În urma percheziţiilor, de la locuinţele lor au fost ridicate diverse cantităţi de droguri, un pistol deţinut ilegal.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti vor fi duse pentru audieri 90 de persoane.

Comentarii

comentarii