Acasă Actualitate Zeci de timişoreni au marcat Ora Pământului – Earth Hour

Zeci de timişoreni au marcat Ora Pământului – Earth Hour

331
DISTRIBUIȚI

FOTO

Zeci de timişoreni au fost prezenţi, în Piaţa Victoriei, sâmbătă, 31 martie, pentru a marca EARTH HOUR 2012 (Ora Pământului), în intervalul orar 20.30 – 21.30, când au fost stinse luminile. 

Adrian Orza, viceprimarul Timişoarei, le-a mulţumit cetăţenilor că s-au gândit la protejarea mediului şi au ales să stea  pe întuneric timp de o oră. Cei prezenţi au participat la observaţii astronomice în cadrul acţiunii "Astronomia pe trotuar 2012". Timişorenii au stat la rând pentru a primi stelele prin telescoape. Astfel, Timişoara s-a alăturat celor peste 5.200 de oraşe din 135 de ţări şi celor 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume care au dorit să facă ceva concret pentru mediul înconjurător, în acelaşi timp.

Earth Hour este cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continuând binecunoscuta tradiţie a stingerii luminilor în mod simbolic. Prima ediţie a avut loc în 2007 şi s-a desfăşurat în Australia cu un singur oraş (Sydney). 
Au mai avut loc un concert de percuţie susţinut de formaţia Splash, jonglerii cu foc susţinute de trupa Shadows, iar actorii de la Teatrul Merlin au spus poveşti pentru copii. A fost organizat şi un bal mascat sub stele pentru copii cu cântece şi jocuri, în colaborare cu Organizaţia Noua Acropolă, dedicat planetei "Pământ".
{vsig}galerie/ora pamantului{/vsig}

Comentarii

comentarii