Evenimentul a avut loc timp de două ore în sala de festivităţi a Liceului Teoretic Iris. Au participat, pe lângă organizatori, reprezentanţi ai Smithfield, precum şi cadre didactice şi 30 de elevi ai Liceului Teoretic Iris şi de la Şcolile cu clasele I-VIII nr. 12 şi 25. Cu această ocazie, elevii s-au putut informa despre semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, care are loc în fiecare an pe 16 octombrie, dar şi despre rolul alimentaţiei şi al stilului de viaţă pentru o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă. Activitatea a fost deschisă de Călin Fiat, şef Serviciu Administrare Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, prin descrierea unor acţiuni întreprinse de-a lungul vremii de către Direcţia de Mediu în acest scop: de la acţiuni de educaţie ecologică, controale în pieţe, până la analiza nitriţilor, nitraţilor şi a pesticidelor la diferite categorii de fructe şi legume comercializate în pieţele şi supermarket-urile din Timişoara. “Ziua internaţională a alimentaţiei este un bun prilej să transmitem elevilor, dar şi tuturor locuitorilor oraşului nostru că alimentaţia ne influenţează în mod direct calitatea vieţii, iar alegerile făcute trebuie să fie în cunoştinţă de cauză, responsabil, atât faţă de mediu, cât şi faţă de noi şi sănătatea noastră”, a afirmat Ella Şipeţan, consilier al Primăriei Municipiului Timişoara şi unul dintre organizatorii acţiunii. “Copiii sunt foarte interesaţi, în special la aceste vârste, în dobândirea unor comportamente alimentare şi de stil de viaţă sănătos şi echilibrat, în măsura în care informaţiile le sunt prezentate într-un mod accesibil. Credem că educaţia este esenţială şi în acest domeniu, şi că ea trebuie făcută atât la şcoală, cât şi acasă, de aceea compania noastră sprijină astfel de proiecte şi dezvoltă independent, o serie de programe cu caracter educaţional”, a declarat Cristina Bodea, PR Manager Smithfield Prod.
Comentarii
comentarii