Acasă Eveniment Ziua Jandarmeriei a fost sărbătorită şi la Lugoj

Ziua Jandarmeriei a fost sărbătorită şi la Lugoj

DISTRIBUIȚI

JandarmiCa în fiecare an, la început de aprilie Jandarmeria Română îmbracă straie de sărbătoare. La sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Eftimie Murgu” din Lugoj a avut loc o festivitate ocazionată de aniversarea a 159 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în Jandarmi”, act normativ ce consfinţea apariţia în spaţiul militar românesc a unei Arme, organizată şi pregătită să intervină atunci când echilibrul rânduielilor stabilite prin lege era tulburat.
„La 3 aprilie 2009, suma vieţii Jandarmeriei Române totalizează respectabila vârstă de 159 de ani, ani de victorii şi înfrângeri, de bucurii şi tristeţi, de iluzii şi dezamăgiri, de sacrificii şi jertfe de sânge.
Acest moment aniversar ne oferă prilejul rememorării trecutului, al aducerii în prezent a amintirilor despre oamenii care au trudit cu mintea şi inima la configurarea arhitecturii şi înălţarea edificiului care este Jandarmeria Română. (…) Unitatea noastră a cunoscut un parcurs sinuos, devenind din Centru de instrucţie a militarilor în termen, Centru de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor, statut nou, onorant, menit să ne confere sarcini şi responsabilităţi care să susţină activitatea reformatoare a Jandarmeriei Române.
Eforturile majore ale întregului colectiv, militari şi personal contractual, au fost în noua cadenţă a timpului în care trăim şi au fost concretizate în noul chip pe care această instituţie îl cunoaşte astăzi”, a spus col. Ioan Nicoară, comandantul Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Eftimie Murgu” din Lugoj. La această aniversare au participat numeroase oficialităţi locale, consilieri locali, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai cultelor.
Jandarmii lugojeni au fost felicitaţi de primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, de deputatul Sorin Stragea, de prim-procurorul Dumitru Cornean, precum şi de col. Mircea Cosor, comandantul Centrului Militar Zonal Timiş.

Comentarii

comentarii