Acasă Actualitate Ziua Mondială a Mediului, la Timişoara

Ziua Mondială a Mediului, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

”Planeta ta are nevoie de tine. Alătură-te luptei pentru combaterea schimbărilor climatice!” este tema Zilei Mondiale a Mediului, marcată la nivel mondial, naţional şi în Timişoara, vineri, 5 iunie. Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a iniţiat pentru perioada 1- 5 iunie, atât la nivel central cât şi la nivel local, o serie de acţiuni sub egida “Săptămâna Mediului Tău”. Evenimentul a debutat pentru Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Timişoara, vineri 29 mai, cu o prezentare, la lucrările Simpozionului “Respectarea mediului şi a alimentaţiei = viaţă sănătoasă” cu elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Timişoara.
Marţi 2 iunie, ARPM Timişoara se alătură specialiştilor prezenţi la Caravana „ O zi de REACH”, organizată la Timişoara în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timişoara, sub sloganul “REACH devine realitate! Viitorul sănătăţii umane şi a mediului depinde de noi!”
Joi 4 iunie, începând cu ora 10.30, ARPM Timişoara organizează o acţiune de ecologizare a Parcului Pădurice din Zona Soarelui. “ARPM Timişoara se alătură, astfel, tuturor instituţiilor aflate sub tutela Ministerului Mediului, care dedică această zi, ecologizării spaţiilor verzi sau a zonelor împădurite (ex. parcuri naţionale), scopul acestor acţiuni fiind de a atrage atenţia populaţiei asupra importanţei păstrării unui mediu curat şi sănătos”, a declarat Gabriela Lambrino, directorul ARPM Timişoara.
În perioada 4 – 5 iunie, se vor derula şi o serie de acţiuni educative în cadrul  proiectului „Managementul conservativ al habitatului 8310 din Situl Natura 2000 Semenic-Cheile Caraşului”.
În Timişoara, acţiunile dedicate celebrării Zilei Mondiale a Mediului, se vor încheia vineri 5 iunie, cu jurizarea şi premierea preşcolarilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 32 în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică “Natura, adevărata noastră casă”.

Comentarii

comentarii