Acasă Sport Ziua Sportului 2021 la UVT

Ziua Sportului 2021 la UVT

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara susține activitățile sportive în scopul menținerii sănătății fizice, încurajând o conduită sportivă și echilibrată.

Într-o perioadă a aniversării – care a început prin Ziua UVT, în 21 mai – comunitatea universitară a participat și la un program dedicat sportului, constând în competițiile amicale, individuale și pe echipe, organizate sub genericul „Ziua Sportului la UVT”, desfășurate în 27 mai.

Horia Băcanu a explicat că după luni de pandemie, în care, inevitabil, cu toții am fost obligați să respectăm multe restricții, inclusiv acelea care au împiedicat organizarea de competiții sportive sau practicarea individuală a anumitor specialități sportive de sală, la UVT am regăsit bucuria practicării sporturilor individuale sau pe echipe, într-un cadru organizat.

Universitarii din departamentele și facultățile UVT s-au înscris pentru circuitul de pedalare organizat sub genericul „Pedalați cu familia UVT”, sau au format echipe pentru competițiile de fotbal, baschet sau volei.  Pentru participări individuale, „Ziua Sportului la UVT” a propus competiții de tenis de câmp și de masă, ori competiții de badminton.

Echipele performante au fost susținute de galerii energice, gata să se bucure pentru fiecare punct câștigat de echipa încurajată și să trăiască satisfacția jocului frumos pe care l-au văzut, când echipa lor a mai și pierdut.

Participanții înscriși în competițiile din evenimentul „Ziua Sportului la UVT” au reprezentat o comunitate în care exercițiile fizice și plăcerea jocului sunt binevenite și revigorante, pentru care vorbesc de la sine chiar imaginile surprinse pe terenurile de joc.

S-a dovedit, încă o dată, că sportul poate concentra voințele. La Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Educație Fizică și Sport oferă permanent o platformă de mobilizare a energiilor și noi forme de implicare în activități curate, sportive, ale vieții – a conchis Băcanu.

 

 

 

Comentarii

comentarii