Acasă Actualitate Ziua Veteranilor de Război, marcată în Parcul Scudier Timișoara

Ziua Veteranilor de Război, marcată în Parcul Scudier Timișoara

DISTRIBUIȚI

Ceremonia militară de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată de Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL” cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, va avea loc sâmbătă 29 aprilie, ora 10.00, la Monumentul Ostașului Necunoscut, situat în Parcul Central Anton von Scudier, din municipiul Timișoara.

La această activitate sunt invitați să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autoritățile publice locale, elevi, studenți, reprezentanți ai mass-media, membri comunității locale.

Pe 29 aprilie se sărbătorește, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr.122/2007. În toate garnizoanele din țară au loc ceremonii militare și religioase de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de –al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociațiilor de veterani de război, spectacole și expoziții cu tematică adecvată, activități de îngrijire a monumentelor și cimitirelor eroilor.

Comentarii

comentarii