Acasă Actualitate „10 Pentru Siguranță”, campanie M.A.I. la început de an școlar

„10 Pentru Siguranță”, campanie M.A.I. la început de an școlar

569
DISTRIBUIȚI

În perioada 7- 20 septembrie 2019 se desfășoară, la nivelul județului Timiș,o nouă ediție a campaniei „10 Pentru Siguranță”. Scopul acesteia este prevenirea traficului de persoane și victimizării minorilor.

În primele două zile, mai multe instituții au prezentat cetățenilor riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora și au oferit sfaturi pentru prevenirea acesteia. La această au acțiune au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat, Inspectoratului de Jandarmi Timiș, Agenției Naționale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiş, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Timișoara, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Gruparii Mobile de Jandarmi Timișoara și Instituției Prefectului – Județul Timiș.

O astfel de întâlnire cu autoritățile a avut loc la Festivalul „Bega Bulevard”,unde cetățenii au aflat efectul substanțelor psihotrope cât și al consumului de alcool pe timp de noapte și pe timp de zi, prin intermediul unor ochelari care simulează aceste efecte. Reprezentanții acestor structuri s-au aflat și în magazinul Auchan de pe Calea Aradului unde au interacționat cu copiii, recompensându-i cu diferite premii.Părințilorli s-a vorbit despre prevenirea faptelor antisociale pentru siguranța elevilor în școli și în timpul liber.

În perioada 10-20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente la 48 de unități de învățământ din mediul urban și 10 din mediul rural, unde vor discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice în vederea identificării de soluții pentru problemele care ar putea afecta siguranța în școli.

Sub hashtag-ul #10pentrusiguranta, I.P.J. Timiș transmite: „Reprezentanții structurilor M.A.I. vor fi prezenți la deschiderea anului școlar, pentru a transmite copiilor succes la învățătură, asigurând părinții și cadrele didactice de toată disponibilitatea noastră în rezolvarea problemelor, care pot apărea.”

Comentarii

comentarii