Acasă Actualitate A început examenul de Bacalaureat pentru 650 de candidaţi

A început examenul de Bacalaureat pentru 650 de candidaţi

DISTRIBUIȚI

Nu au trecut în sesiunea de vară sau au rămas fără examenul dat din anii precedenţi, iar acum intră în sălile de clasă pentru a susţine Bacalaureatul. Miercuri a început sesiunea de toamnă a examenului de maturitate. Conform datelor oficiale, în Timiş sunt 650 de candidaţi care încep concursul astăzi, cu proba de Limba Română. Dintre aceştia 536 susţin proba la secţiile de real, iar 114 la cea de uman. Ei susţin examinarea la proba scrisă, iar pe 22 august va avea loc proba la limba şi literatura maternă. Urmează, pe 23 august, cu proba obligatorie a profilului fiecărui candidat, pentru ca pe 26 august să fie proba la alegere, în conformitate cu profilul candidatului şi specializare.

Etapa evaluării competenţelor lingvistice la limba română are loc pe 27 şi 28 august, iar pe 29 evaluarea competenţelor lingvistice la limba maternă. În zilele de 30 august şi 2 septembrie se evaluează competenţele digitale, iar pe 2 şi 3 septembrie la limba de circulaţie internaţională.

Afişarea rezultatelor  la probele scrise are loc pe data de 3 septembrie, iar în aceiaşi zi, între orele 12 şi 16 se pot depune contestaţii. Afişarea rezultatelor finale are loc pe 7 septembrie.

Comentarii

comentarii