Acasă Actualitate Administrația județeană vrea să modernizeze drumul dintre Coșteiu și Boldur, prin Jabăr

Administrația județeană vrea să modernizeze drumul dintre Coșteiu și Boldur, prin Jabăr

DISTRIBUIȚI

În vederea asigurării unui acces mai ușor între comunele Coșteiu și Boldur, prin Jabăr, Consiliul Județean Timiș dorește să preia un nou drum pentru a-l moderniza și a-l aduce la standarde moderne. Șoseaua va fi clasificată ca și drum județean.

Șoseaua se apreciază că va avea lungimea de aproximativ șapte kilometri și cuprinde mai multe bucăți de drum secundar. Acestea vor fi aduse la un standard de drum județean și vor deveni parte a DJ 592C.

Cele două comune pe raza cărora se află drumul, Coșteiu și Boldur, au aprobat deja trecerea terenului aferent la CJT. Odată aprobată trecerea, administrația județeană va putea investi acolo, aceasta în scopul îmbunătățirii legăturii rutiere directe între Comuna Boldur și comuna Coșteiu , scurtând astfel durata de deplasare între acestea prin localitatea Jabăr

”În condițiile în care aceste drumuri se încadrează în categoria drumurilor judeţene, Consiliul Judeţean Timiş poate aloca surse de finanţare pentru îmbunătăţirea capacităţii de circulaţie, a condițiilor de siguranță a participanților la traficul rutier local sau de tranzit, a stării tehnice a infrastructurii care în prezent este deficitară.

În consecință, față de cele sus menționate propun iniţierea unui proiect de hotărâre privind aprobarea de către Consiliul Judeţean Timiş a încadrării în categoria funcțională a drumurilor de interes judeţean a unor bunuri imobile , care fac legătura între localitățile DN6(Coșteiu) -Jabăr -Boldur , respectiv declararea acestora ca fiind de interes public judeţean. DJ 592C”, se spune în proiectul de hotărâre de aprobare a trecerii șoselei în categoria de drum județean

Comentarii

comentarii