Acasă Actualitate Subprefectul Drăgănescu are soluție pentru a apăra și simplii cetățeni în fața...

Subprefectul Drăgănescu are soluție pentru a apăra și simplii cetățeni în fața clanurilor imobiliare, nu doar patrimoniul autorităților publice

DISTRIBUIȚI

Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, spune că Este singura soluție pentru a apăra și simplii cetățeni în fața clanurilor imobiliare, nu doar patrimoniul autorităților publice, este emiterea ordinului de protecție și pentru tulburarea folosirii locuinței.

Subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu este în căutarea de măsuri pentru contracararea acțiunilor mafiei imobiliare. Vineri, 26 aprilie, Drăgănescu a mers la sediul IPJ Timiș, unde a analizat activitatea polițiștilor de proximitate din toate cele 5 secții de poliție ale Timișoarei.
”În cadrul discuției, am oferit o soluție legislativă nouă: ORDINUL DE PROTECȚIE să fie de acum aplicat nu doar pentru violență domestică (în familie), ci și pentru INFRACȚIUNI REPETATE ÎMPOTRIVA utilizării PROPRIETĂȚII, precum cele folosite de ani de zile în clădiri locuite în comun de mai mulți proprietari.

Și nu doar pentru violență fizică și verbală, amenințări, dar și pentru DISTRUGERI repetate (prin orice modalitate), utilizare de deșeuri sau resturi de tot felul pentru murdărirea proprietății altor locatari sau a spațiilor comune, oprirea furnizării utilităților în clădire, inclusiv prin neplata cu rea voință pe termen îndelungat a oricărei utilități!”, spune Drăgănescu.

 O altă soluție propusă de subprefect este reintroducerea în legislația penală a tulburării folosirii locuinței ca infracțiune de sine stătătoare.

”Dintr-o mare greșeală, în 2013, prin Noul Cod Penal s-a dezincriminat această faptă.

Propun revenirea cu un articol nou în N.C.P. care să sune astfel: <<Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei oricărui locatar dintr-un imobil ori prin care se împiedică normala folosinţă a unei locuinţe se pedepseşte cu închisoare>>.

Emiterea ORDINULUI DE PROTECȚIE trebuie să poată fi emis și de către POLIȚIȘT, chiar dacă ar fi vorba de un ordin PROVIZORIU”, mai spune Ovidiu Drăgănescu.

Comentarii

comentarii