Acasă Actualitate Administratorul special al companiei de termoficare din București îi dă replică lui...

Administratorul special al companiei de termoficare din București îi dă replică lui Fritz: „ELCEN a început negocierile cu furnizorul de gaze încă din luna iulie 2021”

DISTRIBUIȚI

ELCEN, compania de termoficare din București a postat, luni seară, pe pagina de Facebook, o reacție a administratorului special Adrian Tudora la declarațiile făcute de primarul Dominic Fritz. Edilul-șef al Timișoarei a acuzat atât pe Facebook, cât și în conferința de presă de la prezentarea bugetului, compania din București că are un „contract preferențial”, care este subvenționat inclusiv de timișorenii care stau în frig. În replică, Tudora spune că acea înțelegere, deși cu termen de începere la 1 octombrie 2021, a fost negociată încă din iulie, când prețurile nu erau la fel de mari.

În postarea paginii ELCEN, este reluată declarația lui Fritz: „Pentru că în București există un contract preferențial cu o companie de stat, timișorenii subvenționează prețul din București, în timp ce ei stau în frig. E absurd. Dacă noi, la Colterm, am avea un contract de 150 de lei pe megawatt pe oră, n-ați auzi în veci de primarul Fritz plângându-se sau cerând bani și n-ați auzi nicio știre de școli fără căldură”.

 În comparație, este redat și punctul de vedere al lui Adrian Tudora, administrator special al ELCEN: „ELCEN nu a încheiat un contract preferențial cu furnizorul de gaze pentru livrarea gazelor naturale necesare producerii de energie termică și electrică de la 1 octombrie 2021 până la 30 septembrie 2022. ELCEN a început negocierile cu furnizorul de gaze încă din luna iulie 2021, într-o perioadă în care cotațiile BRM pentru gazele naturale indicau valori situate sub 200 lei/MWh”.

De altfel, și fostul primar Nicolae Robu a scris luni dimineață pe pagina sa de Facebook o explicație pentru acuzația că declarațiile lui Fritz legate de „contractul preferențial” încheiat de ELCEN, compania de termoficare din București, cu Romgaz sunt „o minciună ordinară”. Robu vorbea de contribuțiile mult mai mari ale Bucureștiului la bugetul de stat și de faptul că Timișoara a primit, oricum, de când este primar Dominic Fritz mai mulți bani din bugetul de stat decât în cele două mandate ale sale. Astfel, nu ar putea să fie vorba de o conspirație împotriva timișorenilor, cum ar fi lăsat de înțeles Fritz. Mai mult, Robu îl acuza pe Fritz că a refuzat chiar el un „preț preferențial” de 200 de lei/MWh pentru „șase luni, un an sau chiar mai mult”. Robu a revenit spre seară, prezentând și punctul de vedere al administratorului special al ELCEN.

Comentarii

comentarii