Acasă National Armata ungară a început să ridice o nouă porţiune a gardului de...

Armata ungară a început să ridice o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

Militari unguri au început să construiască, de luni, o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia, prin care Budapesta vrea să oprească imigranţii clandestini să pătrundă în ţară.
Noua porţiune se află în apropiere de punctele de trecere a frontierei Asotthalom din Ungaria şi Backi Vinogradi din Serbia.
Armata a început să pună stâlpi de oţel în pământ, într-o zonă în care terenul a fost nivelat săptămâna trecută. Noua porţiune de gard va fi ridicată cu o tehnologie similară “secţiunii eşantion” construită deja, după un standard NATO.
Pregătiri au început şi pentru alte porţiuni de gard, în apropiere de punctele ungare de trecere a frontierei de la Tiszasziget şi Roszke, au declarat primari din zonă pentru MTI.
Altă porţiune este pregătită lângă Kelebia, tot un punct de trecere a frontierei aflat de partea ungară, potrivit unui corespondent local MTI.
Un purtător de cuvânt al Guvernului, Zoltan Kovacs, a declarat anterior că suma de 6,5 miliarde de forinţi (21,1 milioane de euro) alocată deja ridicării gradului şi construirii unor centre temporare de primire a imigranţilor urmează să fie suplimentată cu 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro).
Premierul Victor Orban anunţa la sfârşitul lui iulie că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de cosntruire a gardului a fost devansat, din toamnă, la 31 august. El afirma că Budapesta se aşteaptă că pătrunderea imigranţilor clandestini pe teritoriul Ungariei să scadă ulterior la o şesime sau o şeptime din numărul actual.
Pe de altă parte, opoziţia socialistă a acuzat Guvernul că încearcă să împingă valul de imigranţi spre vest prin construirea gardului de la frontiera cu Serbia.
În loc să continue o “campanie de propagandă” împotriva imigranţilor, Executivul lui Orban ar trebui să se concentreze asupra găsirii unor modalităţi de a accesa mai multe fonduri europene pentru a face faţă problemei imigraţiei, a declarat Balazs Gora, un lider socialist local.

Comentarii

comentarii