Acasă National EXPLOZII puternice pe aeroportul din Bruxelles

EXPLOZII puternice pe aeroportul din Bruxelles

DISTRIBUIȚI

fum 24736100Două explozii puternice s-au produs, marţi dimineaţa, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Aeroportul este în curs de evacuare. Potrivit primelor informaţii, explozia a făcut cel puţinn11 morţi şi 25 de răniţi.

Update 9:53: Potrivit oficialităţilor belgiene, cel puţin 11 persoane au murit şi 25 au fost rănite

A început evacuarea de urgenţă. Corespondentul Sky News, Alex Rosi, aflat la locul deflagraţiilor, a declarat că se afla în aeroport în momentul exploziilor şi că a auzit “două explozii foarte, foarte puternice. “Am simţit că s-a se mişcă clădirea cu mine. Era praf şi fum”, a spus corespondentul sky. “M-am îndreptat către zona în care s-au auzit exploziile şi am văzut o mulţime de oameni foarte confuzi şi şocaţi”, a mai sopua Rosi.
Traficul feroviar către aeroportul Zaventem, din Bruxelles, a fost suspendat, după producerea celor două explozii, pe Aeroportul Zaventem, iar mai multe persoane au fost rănite, relatează presa belgiană.
Cauza exploziilor nu a fost stabilită încă şi nu este clar dacă este vorba de un atac terorist.
Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.
Exploziile de la Bruxelles au avut loc la terminalul plecări al aeroportului din Bruxelles, iar cel puţin 10 persoane au fost rănite, scrie presa belgiană, care precizează că o parte din plafonul clădirii s-a prăbuşit.
Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.
Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus că au văzut răniţi şi persoane inconştiente în terminal.
Toate zborurile către şi dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar către aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.
Aeroportul este în curs de evacuare. Imagini publicate pe internet arată oameni speriaţi care fug din clădire.

Comentarii

comentarii