Acas─â National EXPLOZII puternice pe aeroportul din Bruxelles

EXPLOZII puternice pe aeroportul din Bruxelles

1008
DISTRIBUIȚI

fum 24736100Dou─â explozii puternice s-au produs, mar┼úi diminea┼úa, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Aeroportul este ├«n curs de evacuare. Potrivit primelor informa┼úii, explozia a f─âcut cel pu┼úinn11 mor┼úi ┼či 25 de r─âni┼úi.

Update 9:53: Potrivit oficialit─â┼úilor belgiene, cel pu┼úin 11 persoane au murit ┼či 25 au fost r─ânite

A ├«nceput evacuarea de urgen┼ú─â. Corespondentul Sky News, Alex Rosi, aflat la locul deflagra┼úiilor, a declarat c─â se afla ├«n aeroport ├«n momentul exploziilor ┼či c─â a auzit “dou─â explozii foarte, foarte puternice. “Am sim┼úit c─â s-a se mi┼čc─â cl─âdirea cu mine. Era praf ┼či fum”, a spus corespondentul sky. “M-am ├«ndreptat c─âtre zona ├«n care s-au auzit exploziile ┼či am v─âzut o mul┼úime de oameni foarte confuzi ┼či ┼čoca┼úi”, a mai sopua Rosi.
Traficul feroviar c─âtre aeroportul Zaventem, din Bruxelles, a fost suspendat, dup─â producerea celor dou─â explozii, pe Aeroportul Zaventem, iar mai multe persoane au fost r─ânite, relateaz─â presa belgian─â.
Cauza exploziilor nu a fost stabilit─â ├«nc─â ┼či nu este clar dac─â este vorba de un atac terorist.
Belgia este în alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, acuzat pentru atentatele din luna noiembrie, de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români.
Exploziile de la Bruxelles au avut loc la terminalul plec─âri al aeroportului din Bruxelles, iar cel pu┼úin 10 persoane au fost r─ânite, scrie presa belgian─â, care precizeaz─â c─â o parte din plafonul cl─âdirii s-a pr─âbu┼čit.
Potrivit BBC, cel puţin una dintre deflagraţii a avut loc în apropiere de biroul de check-in al American Airlines, dar informaţia nu a fost confirmată.
Potrivit postului belgian RTBF, martori au spus c─â au v─âzut r─âni┼úi ┼či persoane incon┼čtiente ├«n terminal.
Toate zborurile c─âtre ┼či dinspre aeroport au fost anulate sau deviate. De asemenea, traficul feroviar c─âtre aeroportul din Bruxelles a fost suspendat.
Aeroportul este în curs de evacuare. Imagini publicate pe internet arată oameni speriaţi care fug din clădire.

Comentarii

comentarii