Acasă Actualitate Atenționare Retim! “Nu mai abandonați gunoaie și geamuri sparte lângă clopotele verzi...

Atenționare Retim! “Nu mai abandonați gunoaie și geamuri sparte lângă clopotele verzi destinate colectării sticlelor!”

DISTRIBUIȚI

Pe lângă abandonarea deșeurilor în rampe clandestine pe străzile din Timișoara sau în parcuri, de către unii cetățeni certați cu legile și cu tradițională rânduială bănățeană, a mai apărut un fenomen sfidător!
 
Este vorba de formarea tot de rampe oribile clandestine cu gunoaie de toate felurilor, lângă clopotele destinate colectării sticlelor și borcanelor!
 
Aceasta este o practică a unor indivizi care ori se fac că nu înțeleg scopul acestor recipiente din plastic vopsite în verde, destinate exclusiv sticlelor și borcanelor, ori nu îi interesează și în mod intenționat își lasă mizeriile acolo, fapt interzis, evident, care se pedepsește cu amenzi piperate!
 
De aceea, Poliția Locală Timișoara atenționează încă o dată că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonea lză deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.
 
În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.
 
RETIM Ecologic Service a amplasat în Timişoara recipiente verzi sub formă de clopot, special destinate colectării sticlelor şi borcanelor, albe sau colorate (NU STICLĂ SPARTĂ DE LA GEAMURI).
 
 Aceste containere au fost fixate în locuri cu trafic ridicat din cartierele oraşului, în apropierea supermarket-urilor sau în staţiile importante ale mijloacelor de transport în comun.
 
“Ele sunt destinate colectării exclusive a ambalajelor din sticlă (borcane și sticle), nicidecum a geamurilor sparte și abandonate lângă clopotele respective”, atenționează reprezentanții Retim
 
În aceste „clopote” verzi nu sunt colectate PET-uri, „sticle de plastic” aşa cum sunt acestea cunoscute în vorbirea curentă, hârtie sau orice alte deşeuri.
 
 Containerele de colectare a ambalajelor din sticlă nu trebuie să fie confundate cu vechile containere de gunoi. 
 
De aceea cetăţenii sunt rugaţi să cureţe orice urme de resturi alimentare din sticle şi borcane înainte de a le depune în containere.
 
Containerele sunt monitorizate zilnic şi sunt golite la faţa locului atunci când s-au umplut, conţinutul lor urmând a fi ridicat imediat de utilajele RETIM Ecologic Service.

Comentarii

comentarii