Acas─â Sport Bani pentru Poli

Bani pentru Poli

439
DISTRIBUIȚI

CJ Timi┼č nu a dat drumul la suma de premiere pentur Poli la sf├ór┼čitul anului trecut pentru c─â “nu se poate face aceast─â premiere dec├ót dac─â datoriile sunt achitate”
“Doar 400.000 de euro ne-au dat tot anul trecut”, spune Marian Iancu
├Än ┼čedin┼úa de plen a Consiliului Jude┼úean Timi┼č desf─â┼čurat─â mar┼úi, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č, Constantin Ostaficiuc, a avut o interven┼úie la capitolul diverse ├«n care a explicat rela┼úia existent─â ├«ntre Consiliul Jude┼úean Timi┼č ┼či societatea ce are echipa de fotbal Poli Timi┼čoara. De asemenea, Ostaficiuc a mai precizat c─â a vorbit la telefon cu Marian Iancu zilele trecute, iar acesta i-a solicitat s─â ajute clubul cu 850.000 de euro pentru licen┼úiere, bani care s─â vin─â din partea CJ Timi┼č. Ostaficiuc spune c─â totalul datoriilor FC Timi┼čoara fa┼ú─â de consiliul jude┼úean este de peste un milion de lei. Fapt pentru care consiliul jude┼úean nici nu a dat drumul la suma de premiere, pentru c─â exist─â o clauz─â ├«n contract care spune c─â „premierea se face dac─â clubul nu are datorii c─âtre CJ Timi┼č. Datoriile ├«nc─â mai sunt ┼či dep─â┼česc un milion de lei”. “Sunt datoriile c─âtre Consiliul Jude┼úean Timi┼č ┼či Direc┼úia de Prest─âri Servicii. La nivelul lui decembrie 2009 nu am dat drumul la acea sum─â de 1.500.000 de lei pentru c─â exist─â o clauz─â ├«n contract ├«n care spune c─â nu se poate face aceast─â premiere dec├ót dac─â datoriile sunt achitate. Ei nu puteau achita aceste datorii pentru c─â aveau datorii la finan┼úe. Am avut mai multe discu┼úii cu domnul pre┼čedinte Marian Iancu. A venit cu o rug─âminte c─âtre CJ Timi┼č, necesitatea de licen┼úiere ├«n acest moment a clubului este undeva la 850.000 de lei, d├ónsul spun├ónd c─â ├«n acest moment resursele financiare pe care le poate pune la dispozi┼úie nu mai pot s─â acopere ┼či aceast─â sum─â. Aceast─â necesitate de licen┼úiere se ├«nt├ómpl─â m├óine (n.r. – miercuri, 31 martie)”, a spus Constantin Ostaficiuc, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č.

“Am fost solicitat cu dorin┼úa de a fi ajuta┼úi cu ace┼čti 850.000 de lei”
“Cert este un lucru – dac─â m├óine (n.r. – miercuri, 31 martie) clubul nu achit─â 850.000 de lei, a┼ča mi s-a transmis, nu am de unde s─â verific, exist─â riscul s─â nu ├«┼či ia licen┼úa. Aici suntem. Eram dator s─â fac public acest lucru consiliului, eu nu am cum s─â iau o decizie singur. Tehnic nu ┼čtiu cum am putea s─â facem aceast─â interven┼úie, nu ┼čtiu. V─â transmit doar exact ceea ce mi s-a spus. Am fost solicitat cu dorin┼úa de a fi ajuta┼úi cu ace┼čti 850.000 de lei. Noi avem aprobat 1.500.000, dar nu putem s─â d─âm drumul dac─â nu se achit─â aceste datorii. Exist─â posibilitatea supliment─ârii dac─â putem”, a transmis Ostaficiuc consilierilor jude┼úeni. Consilierul jude┼úean Viorel Sasca a fost tran┼čant: “Cum vii tu, cu trei zile ├«nainte, s─â ceri o asemenea sum─â? Se discut─â ┼či telefonic… Cred c─â ar trebui s─â ├«ncheiem discu┼úiile aici, nu avem baz─â de discu┼úie”.

“Anul trecut am cheltuit 700.000 de euro pe lun─â, cu tot cu taxe ┼či impozite”
Marian Iancu a declarat c─â nu are nevoie de nimic, dec├ót de banii pe care consiliul jude┼úean ├«i datoreaz─â clubului ├«nc─â de anul trecut. “Cu tot respectul care-l port, dac─â vor s─â ni-i dea bine, dac─â nu vor, iar─â┼či bine. Cum consider─â d├ón┼čii. Nu este ├«n pericol licen┼úierea echipei, pentru c─â o s─â investim noi”, a declarat Marian Iancu. “Anul trecut ne-au dat 400.000 de euro ┼či mai aveau s─â ne dea 600.000. Tot anul trecut, consiliul jude┼úean ne-a dat 400.000 de euro. Iar ei acum sus┼úin c─â s-au aprobat, dintr-un milion, doar vreo 750.000 ┼či am mai avea s─â lu─âm doar 15 miliarde vechi ┼či ne-au spus c─â avem s─â le d─âm 5 miliarde lei vechi datorii ┼či 6 miliarde penalit─â┼úi. Nu am fost de acord ├«n condi┼úiile ├«n care nu ne-au dat banii de anul trecut, penalit─â┼úile sunt mai mari dec├ót baza. Doar 400.000 de euro ne-au dat tot anul trecut, ├«n condi┼úiile ├«n care am ie┼čit vicecampioni, am f─âcut performan┼ú─â. Sunt date clare. S─â ┼čtie lumea care-i adev─ârul. Anul trecut am cheltuit 700.000 de euro pe lun─â, cu tot cu taxe ┼či impozite”, a declarat Marian Iancu.

Comentarii

comentarii