Acasă Eveniment Bicicliștii și pietonii, atenționați de polițiștii locali ce au voie și ce...

Bicicliștii și pietonii, atenționați de polițiștii locali ce au voie și ce nu să facă în zona pietonală a Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Mai mulți polițiștii locali din Timișoara au petrecut ziua de joi, 16 martie, în zona centrală a orașului, explicându-le bicicliștilor, trotinetiștilor și pietonilor ce au voie și ce nu să facă atunci când se deplasează pe străzile din zonă. Acțiunea a venit, cel mai probabil, ca răspuns la incidentul de vineri, 10 martie, de pe strada Emanuil Ungureanu, când un biciclist grăbit a dat peste o fetiță de doi scăpată din atenția părinților

„Efective mărite de polițiști locali au efectuat ieri o acțiune de prevenire și conștientizare a participanților la trafic, alții decât conducătorii de autovehicule, cu privire la necesitatea respectării regulilor de deplasare de către pietoni și persoane care circulă pe biciclete, trotinete, role etc. Acțiunea s-a desfășurat în zona centrală a municipiului, cu mențiunea că de-a lungul timpul astfel de acțiuni, atât individuale cât și în colaborare cu alte structuri din cadrul sistemului integrat de ordine publică s-au desfășurat și în alte zone ale orașului, problema siguranței tuturor participanților la trafic fiind permanent în atenția polițiștilor locali”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Tot aceștia spun că anul trecut au fost aplicate un număr de 222 sancțiuni contravenționale pentru circulația pe sectoare de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia „Accesul interzis bicicletelor”, circulația pe trotuare ori carosabil, deși existau piste amenajate, nerespectarea legislației în ceea ce privește traversarea trecerilor de pietoni și lipsa unor echipamente necesare, inclusiv pe timp de noapte. Anul acesta au fost aplicate un număr de 12 sancțiuni pentru astfel de fapte. Sancțiunile sunt de la 290 și pot ajunge până la 725 lei.

„Menționăm că la acțiunea de ieri s-a relaționat cu cetățenii, nefiind aplicate amenzi, urmând ca și pe viitor problematica deplasării pietonilor și bicicliștilor pe raza municipiului Timișoara să fie în continuare monitorizată de polițiștii locali în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru aceștia, fără incidente sau accidente”, mai țin să precizeze reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii