Acasă Editorial Cămașa populară „cu „burtă” a mirelui națiunii

Cămașa populară „cu „burtă” a mirelui națiunii

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Pamflet ușor pentru oameni grei

Este cunoscut că la popoarele primitive grăsimea corporală era un semn evident de prosperitate, bunăstare, implicit de frumusețe. În vremuri în care procurarea hranei era, pentru majoritatea oamenilor, principala preocupare, nu erau grași decât cei care puteau mânca pe săturate. Aveau hrană suficientă, cât să le crească burta, fălcile, cefele doar oamenii bogați. Mai ales cei parveniți și nu născuți bogați erau bucuroși, satisfăcuți să își arate semenilor, supușilor prosperitatea, îmbuibarea.

Până în zilele noastre, chiar acilea, în Europa, mai ales în anumite părți ale ei, există o etnie care are drept criteriu valoric major megadimensiunea persoanei proprii, în paralel cu a locuinței și mașinii personale. Chiar la etnia majoritară, după 50 de ani de privațiuni în comunism, este semn de prosperitate corpolența siluetei, spus eufemistic, cămașa „cu burtă”. Să nu ne mirăm de acest transfer de mentalități. „Barosanii” etniei mai mici, îndrăzneți și nonșalanți, și-au impus „cultura”! Întotdeauna (pseudo)cultura mai puternică o influențează pe cea mai slabă, de la obiceiuri gastronomice, muzicale, vestimentare la achiziții de mașini și alte obiecte care să reflecte bogăția personală. Căci ce altceva, împreună cu nevoia permanentă pentru „distracție” să formeze „cultura” unei populații?!

Dacă privim acum, în bătătura noastră, la cei care conduc aceste populații, nu putem să nu-i admirăm cât sunt de durdulii, adică impozanți și frumoși, diferiții politicieni, șefi și șefuți. Cu cât sunt mai neaoși, din moși strămoși, cu atât sunt mai bucălați și mai îmbrăcați în țoale care permit lărgirea continuă și crescândă a dimensiunilor proprii, în paralel cu a averii personale. Sunt unii cu burta mai mare. Se pare că aceștia nu ratează mâncarea și băutura de la niciunul dintre desele ”protocoale” impuse de funcția la partid și la stat. Alții sunt mai fălcoși, îngrășarea capului explicându-se prin faptul că nu citesc mai nimic. Iar unii sunt și pântecoși și fălcoși, adică nu citesc deloc, doar mănâncă și beau pe gratis ori de câte ori li se ivește ocazia. Nu prezintă un strat slăninos adipos corespunzător, doveditor de bunăstare, doar acei lideri expuși continuu diferitelor vicii, alcool, fumat, droguri.

La „evenimentul anului”, uriașa, spectaculoasa, „autentica” nuntă a domnului deputat, mare patriot, George Simion, m-am bucurat să văd că și Domnia Sa poartă o cămașă folclorică „cu burtă” – nota bene, respectând măsurile naționale, deocamdată doar burtică, adică o burtă „în(tru)” devenire – asemenea majorității invitaților, cu toții mari români.

Să le urăm, tuturor, la mai mare! Cămașa „cu burtă”, fie populară, fie parlamentară, este un brand național!!!

P.S. Chiar dacă ar fi să ne gândim că nunta domnului George Simion poate fi o imitație a nunții lui Corneliu Zelea Codreanu, cel puțin un lucru este semnificativ diferit: Căpitanul nu purta cămașa ”cu burtă”!!!   

Comentarii

comentarii