Acasă Cultura „Cărțile verii 2019” au atras sute de timișoreni, la librăria Humanitas din...

„Cărțile verii 2019” au atras sute de timișoreni, la librăria Humanitas din Timișoara

825
DISTRIBUIȚI

Librăria Humanitas de pe strada Eugeniu de Savoya nr. 6 din Timișoara printr-un eveniment foarte bine organizat și cu un titlu inspirat Cărțile verii 2019 la Timișoara a reușit să atragă foarte mulți cititori iubitori de beletristică.

Maratonul de lansări s-a desfășurat timp de două zile, vineri și sâmbătă 28 -29 iunie, pe stradă, în fața librăriei și a avut un succes extraordinar.

O dovadă că în Timișoara 2021 cartea este dorită și iubită și chiar se citește.

La evenimente au fost invitați mai mulți scriitori și critici literari din România, inclusiv din Timișoara.

Astfel, în perioada 28 -29 iunie, au avut loc lansări de carte, dialoguri, sesiuni de autografe la care au luat parte nume importante ale literaturii române, de la Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, până la Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu, Radu Paraschivescu.

Gabriel Liiceanu și-a lansat cea mai recentă carte Caiet de ricoșat gânduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului

Gabriel Liiceanu este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură personală“ din România de azi.

În ultimul sfert de veac, cărţile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.

Vineri 28 iunie, de la ora 19.30, Mircea Cărtărescu și-a 
lansat ultima carte scrisă intitulată Melancolia și a oferit autografe, la librăria Humanitas de pe strada Eugeniu de Savoya nr. 6 din Timișoara.

Melancolia, bestseller Humanitas la Bookfest 2019.

Invitați: Cristina Chevereșan și Robert Șerban.

De asemenea, sâmbătă 29 iunie, de la ora 19.15, Horia Roman Patapievici și-a lansat ultima carte scrisă Anii urii și a oferit autografe.

Anii urii, bestseller Humanitas la Bookfest 2019.

Invitați: Gabriel Liiceanu și Mircea Mihăieș.

Au mai fost lansate cărți scrise de următorii autori:

Elizabeth Gilbert – Orașul fetelor. Au vorbit Tania Țunaș, Robert Șerban, Lidia Bodea/GM.

Ioana Nicolae – Cartea Reghinei, bestseller Humanitas la Bookfest 2019. Au vorbit Ioana Nicolaie,  Adriana Babeți și Lidia Bodea.

Michel Houellebecq – Serotonină, bestseller Humanitas Fiction la Bookfest 2019. Au vorbit Vasile Popovici și Denisa Comănescu.

În Colecția „Știință“, au fost lansate cele mai recente trei volume MAX TEGMARK, Viața 3.0. Omul în epoca inteligenței artificiale.

CARLO ROVELLI, Ordinea timpului. CARLO ROVELLI, Realitatea nu e ceea ce pare. Au vorbit Mircea Cărtărescu și Cătălin Bunoiu.

De asemenea, a avut loc și lansarea de carte a scriitoarei Tatiana Niculescu – Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, bestseller Humanitas la Bookfest 2019, dar și Radu Paraschivescu – Fluturele negru, ediția 2019.

Au vorbit Radu Paraschivescu și Robert Șerban.

Comentarii

comentarii