Acasă Actualitate Ce arome, ce experiențe, ce bucate!! Primul Brunch, la Rudăria în Caraș...

Ce arome, ce experiențe, ce bucate!! Primul Brunch, la Rudăria în Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

Ce arome, ce experiențe, ce bucate!! Primul Brunch organizat la Rudăria în Caraș Severin s-a bucurat de un real succes, duminică, 23 aprilie.

Bunătățile puse la dispoziție și gătite cu drag de gazde, familia Craia, au avut un mare succes la zecile de participanți veniți din Timișoara.

Doamnele din sat au dat și ele o mână de ajutor, punând pe masă o mulțime de bucate, făcute din produse locale, cu făină de grâu măcinată la moara de apă, cu ceapă și ridichi proaspete din grădină, plăcinte și gogoși cu fructe crescute în livezi.

Coleșa cu brânză friptă, salata acră de melci, colăreții cu lapte, brânzeturile, pasta de jumeri și untul cu leurdă, păpricașul de pui, dar și laptele de oaie sau limonada din flori de salcâm sunt doar câteva dintre bunătățile care i-au făcut pe invitați să intre în contact cu Valea Almăjului, să îi înțeleagă și să îi aprecieze diversitatea gastronomică.

Pentru că mâncarea bună și multă cere un pic de mișcare, timp de aproape două ore, ei au descoperit la pas morile din Eftimie Murgu, cu calm și însoțiți de un ghid pasionat. Mai mult decât atât, Victor – de la moara Micloșoanea, le-a făcut și o demonstrație de măcinat făina, pentru a vedea cum boabele de porumb se transformă în făină de coleașă.

Mai mult, vizitatorii au putut pleca acasă cu produse de la localnici, ei au putut cumpăra gemuri de toate felurile, apă de lavandă sau de trandafiri, botoșei tricotați de bătrânele din sat, miere sau făină de porumb.

Mulțumim pe această cale tuturor celor care au făcut acest brunch posibil: Decoevents Maya – gazdele acestui minunat eveniment, Delia Barbu de la Asociația My Banat, Primaria Eftimie Murgu, My Transylvania -este mesajul voluntarilor de la Acasă în Banat.

 

 

Comentarii

comentarii