Acasă Actualitate Cimitirele din Timişoara, inundate de fecale, dar se cer bani grei pentru...

Cimitirele din Timişoara, inundate de fecale, dar se cer bani grei pentru locurile de veci – FOTO

DISTRIBUIȚI

cimitir 534Cum, nimeni de pe pământ nu a reuşi să-L îngroape pe Creator, cu toţii am trecut, trecem sau vom trece pragul unui cimitir, cu diferite prilejuri. Acolo avem adevăratele rădăcini pământeşti.

În cimitire intri nu doar să participi la vreo înmormântare, ci şi să pui o floare pe mormintele celor dragi şi plecaţi dintre noi. Ferească Dumnezeu!
În Calea Şagului este dezastru de ani de zile. Imediat lângă intrare, după demolarea garajului „şefului” din primărie, în urmă cu vreo 2-3 ani, a rămas aceeaşi mizerie: toate gunoaiele din cimitir se aruncă, nu în pubele, ci pe mormintele aşezate chiar lângă poarta 2. De la toţi ciulinii Banatului până la cutii de conserve, flori putrede, coroane şi candele vechi, până la hârtie igienică, bucăţi de ciment sau bare de fier, orice gândeşti sau nu. Sunt oameni care nu-şi mai pot face curat pe morminte din cauza acestor mormane de moloz şi gunoi. Iar administratorul, care ia bani (am văzut că răposata Mărioara Zăvoran a ajuns miliardară din afaceri prin cimitire!) frumoşi, nu se interesează, deşi sesizări au fost făcute în repetate rânduri.
Situaţia este la fel şi în cimitirul din calea Buziaşului.
La redacţie am primit şi o scrisoare plină de revoltă din partea unei doamne care şi-a înmormântat recent tatăl.
„Mă numesc Luminiţa Gamber şi doresc să vă aduc la cunoştinţă un fapt dezgustător: WC-ul cimitirului din Calea Buziaşului, unde luni, 16 noiembrie 2015, a fost înmormântat tatăl meu, Gamber Mihai Valentin.

 

cimitir31

În al doilea rând, în opinia mea, o astfel de situaţie este IMPOSIBIL DE TOLERAT: în virtutea faptului că oraşul meu natal, Timişoara, a participat la concursul pentru desemnarea celui mai frumos oraş românesc (şi a ieşit pe locul al doilea), cum se poate accepta o degradare atât de umilitoare? Într-un loc unde persoanele merg să petreacă pe ultimul drum pe cei plecaţi în lumea fără dor, cum se poate ca un WC public să arate în acest fel?
E de văzut şi ceea ce „învârte” administratorul cimitirului… El probabil nu merge la WC în timpul serviciului… Asta înseamnă că ori nu e prezent la serviciu, ori chiuleşte, pentru că e imposibil ca o persoană să reziste fără a merge la toaletă de la ora 9 la ora 17, adică 8 ore.
Sunt foarte tristă pentru pierderea tatălui meu şi sunt şi mai tristă numai la gândul că nu peste mult timp aleile cimitirului vor ajunge să fie îngropate în dejecţii – şi aici mă exprim zicând verde: da, se va ajunge ca pipi şi fecalele din WC să inunde aleea principală… PESTE NU MULT TIMP!”, arată Luminiţa Gamber.
Din partea administratorilor, doar ameninţări că-şi scot mortul dacă nu plăteşti, notificări pe cruci, dar respect faţă de contribuabil, ba! Trec cu vederea că şi ei vor ajunge tot acolo şi în loc să le miroase a lăcrămioare, vor da cu nasul în bălării.

Comentarii

comentarii