Acasă Politica Cine o protejează pe Clotilde Armand?

Cine o protejează pe Clotilde Armand?

DISTRIBUIȚI

Sinistrul furt masiv de voturi, la care a asistat o țară întreagă prin intermediul imaginilor surprinse pe camerele video și al constatărilor rezultate după renumărare, este un dosar uriaș îngropat la Parchetul General printr-un tertip. Disjungerea lui în zeci de alte dosare. Dacă aceasta este o pură întâmplare, nu se explică de ce într-o altă situație, cel puțin la fel de gravă, Direcția Națională Anticorupție nu reacționează. Și mă refer la constatările Curții de Conturi de la începutul lunii iulie. Suntem spre sfârșitul lunii septembrie. Și nu se întâmplă nimic.

Am în față și postez pe CorectNews nu mai puțin de 40 de pagini ale unui raport beton finalizat de Curtea de Conturi, după o anchetă desfășurată pe o perioadă mai lungă de un an, în perioada 27 ianuarie 2021- 6 iulie 2022. Concluziile sunt cu totul și cu totul revoltătoare. Din nepricepere sau cu rea intenție, doamna Clotilde Armand, primarul ales în condiții total dubioase al Sectorului 1 București, și-a băgat adânc mâna în banii publici și a generat, prin nerespectarea normelor legale, pierderi semnificative, pe care urmează să le suporte cetățenii Sectorului 1. Asemenea nereguli au fost constatate de către Curtea de Conturi aproape în toate domeniile de activitate, dar cele mai semnificative se circumscriu serviciilor de salubrizare publică stradală și deszăpezire. În cazul acestora, au fost plătite facturi uriașe, fără constatarea provizioanelor aferente, deși, după cum se știe, există numeroase litigii în instanță. Planează suspiciunea rezonabilă că s-ar fi efectuat plăți duble în valoare de multe milioane de lei către entități care aveau același obiect de activitate ca și Romprest, cu care, după cum se știe bine, Clotilde Armand a intrat în război încă de la începutul mandatului. Plăți neconforme legii, tot cu valori uriașe, au fost făcute pentru plata unor servicii către compania de investiții și dezvoltare în sănătate. La fel în ceea ce privește serviciile juridice. Sau activitatea de servicii de pază pentru unitățile de învățământ, pentru unitățile sanitare și piețe agroalimentare. Din nou, vorbim despre multe milioane de lei, care nu au justificări legale.

Cine dorește, poate citi sau chiar studia integral documentul oficial al Curții de Conturi pe care, așa cum am precizat mai sus, îl postez la finalul articolului. Dar până una alta, îmi exprim nedumerirea și chiar indignarea că, până în acest moment, deși instutuțiile abilitate ale statului au fost sesizate de către Curtea de Conturi, procurorii nu au deschis cuvenitele cercetări penale. Sau, cine știe, poate le-au deschis și le desfășoară într-o discreție totală. Sau poate le-au deschis , după care le-au închis imediat într-un sertar. Se pare că doamna Clotilde Armand are un înger păzitor, care o veghează de la vârful Parchetului General.

 

 

Comentarii

comentarii