Acasă Cultura Clisura Dunării, la Primăria Timişoara și la Reșița

Clisura Dunării, la Primăria Timişoara și la Reșița

709
DISTRIBUIȚI

Tabăra de creație artistică și documentare “Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației “Dunărea Moldova Nouă”, județul Caraş Severin, proiect susținut de către Primăria Moldova Nouă la recomandarea lui Adrian Torma.

Evenimentul s-a desfăşurat, în intervalul 24-30 iunie 2019, la Pensiunea Baba Caia.

Proiectul  Tabăra de creație artistică şi documentare Clisura Dunării reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului  și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

Tabăra de creație a avut ca invitați 10 artiști plastici profesionişti din mai multe țări europene care au lucrat în diferite tehnici, acrilic, ulei, sau tehnici mixte si au încercat să surprindă atmosfera si motivele locului.

Artiştii invitați de către curatorul taberei, Costin Brăteanu, au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Matyás Laszló, Duska, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkunaite- Vikeliene, Ewa Miazek si Lena Khvicia.

Vernisajul va avea loc, în data de 26 septembrie, ora 17:00, la galeria Primăriei Timişoara, iar în data de 17 octombrie 2019, la galeria Agora a UAP din Reşita – spune Costin Brăteanu, visual artist.

Comentarii

comentarii