Acasă Cultura Timișorenii au fost uniți, iarăși, în jurul cărții, cu prilejul deschiderii LitVest...

Timișorenii au fost uniți, iarăși, în jurul cărții, cu prilejul deschiderii LitVest 2019 în Piața Unirii

686
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au fost uniți, iarăși, în jurul cărții, cu prilejul deschiderii LitVest 2019 – unul dintre cele mai originale festivaluri literare internaționale din România, joi, cu Pătura care citește, în Piața Unirii.

La eveniment au participat și au citit live mai multe categorii sociale și profesionale, alături de elevi și studenți.

Angajații Penitenciarului Timișoara s-au alăturat și în acest an Festivalului LitVest 2019 organizat de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, luând parte în Piața Unirii la  Pătura care citește!

De la ora 18.00, au avut loc liv-uri literare, în Stage Pub de pe strada Mărășești.

Biblioteca Judeţeană Timiş, cu sprijinul Consiliului Județean, organizează Festivalul Internațional de Literatură LitVest 2019, în perioada 25-28 septembrie, la Timișoara.

La ampla manifestare literară sunt invitați 20 de scriitori din 11 țări, inclusiv din România: Marea Britanie, Turcia, Islanda, Columbia, Germania, Lituania, China, Rusia, Croația și Malta.

Joi, 26 septembrie, ”Literatura a intrat în joc”, la ora 11.00, în licee, iar de la ora 17.30, va avea loc un tur cu vaporașul.

Vineri, 27 septembrie, de la ora 11.00, vor avea loc Intersecții literare, strada Savoya cu str. Ungureanu.

De la ora 20.00, se vor desfășura ”Lecturi aprinse”, la lumina farurilor de motocicletă, în piața Sfântul Gheorghe. Sâmbătă 28 septembrie, în ultima zi, este organizat concertul Nightlosers la Manufactura.

”LitVest 2019 înseamnă cincisprezece evenimente, dintre care trei multiple. (Pătura care citește, organizată la Timișoara și Jimbolia, Literatura intră în joc, șase vizite în licee, și Lung de linie, trei manifestări simultane la intersecțiile străzii Savoya).

Li se adaugă pictorialele cu participantele și participanții în ipostaze inedite.

Patru zile în care Timișoara e Capitala mondială a lecturilor publice, a experimentului și creativității. Și a literaturii în general.

LitVest 2019 înseamnă nouă autoare, zece autori și un invitat simbolic: poetul Traian Dorgoșan (1935-2017).

Invitate și invitați din zece țări, de pe trei continente. Scrierile lor vor sta la baza uneia dintre cele mai importante antologii ale acestui an. Fotografiile cu ei, la baza celui mai inedit album foto-literar românesc”, a explicat Todor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș.

Comentarii

comentarii