Acasă Actualitate Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea Pieţei Victoria

Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea Pieţei Victoria

DISTRIBUIȚI

Primăria municipiului Timişoara anunţă că va lansa un concurs internaţional de soluţii arhitecturale pentru amenajarea Pieţei Victoria. “Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie şi de emoţie pentru timişoreni, într-un spaţiu deschis, primitor, eficient şi accesibil pentru toţi”, afirmă primarul Dominic Fritz. 

Municipalitatea din Timişoara a transmis către SEAP caietul de sarcini pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă pentru organizarea concursului de soluţii în vederea realizării obiectivului de investiţii “Amenajare şi modernizare Piaţa Operei şi străzi zona Cetate”.

Câştigătorul contractului va elabora întreaga documentaţie pentru concurs, incluzând aici regulamentul şi calendarul, analizarea şi evaluarea costurilor de proiectare, elaborarea temei de concurs, asigurarea promovării naţionale şi internaţionale a concursului, realizarea şi gestionarea site-ului oficial al concursului, sprijinirea cu asistenţa tehnică a concurenţilor, organizarea şi funcţionarea secretariatului de concurs, asigurarea tuturor costurilor legate de jurizarea concursului.  

“Dorinţa noastră este să găsim cea mai bună soluţie pentru amenajarea Pieţei Victoria, cu respect pentru memoria locului, iar acest lucru îl putem face doar prin organizarea unui concurs profesionist de soluţii, care să atragă o participare internaţională. Ne dorim să transformăm această zonă încărcată de istorie şi de emoţie pentru timişoreni, într-un spaţiu deschis, primitor, eficient şi accesibil pentru toţi”, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara.  

Actualul aspect al Pieţei Victoria datează din anii 1980, când a fost scoasă şi linia de tramvai care traversa centrul oraşului.  

Zona vizată este constituită din Piaţa Victoriei şi străzile adiacente care fac legătura cu alte puncte importante din zona centrală.

”În momentul actual, în condiţiile deteriorărilor avansate suferite de monumentele istorice aflate în zona centrală a municipiului, calitatea urbană a zonei Piaţa Victoria este în scădere, prezentând disfuncţionalităţi, ceea ce poate conduce în timp la o scădere a potenţialului turistic şi economic al zonei centrale a Municipiului Timişoara. Zona nu este suficient promovată din punct de vedere turistic, neexistând un sistem de semnalizare şi orientare turistică adecvat”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara.

Valoarea estimată a serviciilor de consultanţă este de 267.666,00 lei, fără TVA, iar termenul de deschidere a ofertelor este 1 februarie.

Comentarii

comentarii