Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș cere jumătate de milion de euro pentru zece centre...

Consiliul Județean Timiș cere jumătate de milion de euro pentru zece centre de predare a deșeurilor

DISTRIBUIȚI

Cetățenii județului vor putea depune, din proprie inițiativă, deșeurile pe care nu le pot pune legal în pubelele clasice, prin intermediul a zece centre speciale, care vor fi înființate de către Consiliul Județean Timiș. Instituția cere din PNRR mai mult de jumătate de milion de euro în acest scop.

”Zilele acestea la Consiliu Județean, împreună cu colegii mei din compartimentul de mediu și cei de la ADID Timiș, avem motive foarte bune să lucrăm peste program.

Ne pregătim pentru depunerea cererilor de finanțare pentru CAV-urile județului Timiș! Centrele de colectare cu aport voluntar (CAV-urile) sunt o mare necesitate pentru Timiș, iar prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, ne-am asumat că vom înființa opt; am făcut asta pe vremea când încă nu existau fonduri speciale destinate pentru aceste centre”, a spus Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Vestea bună este că prin dimensiunea fondurilor disponibile se vor putea solicita bani pentru amenajarea a zece asemenea locații.

”Din fericire acum, datorită Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta Managementul Deșeurilor, putem accesa fondurile necesare pentru realizarea CAV-urilor, așa că ne-am propus să obținem finanțare pentru 10, în loc de cele 8 asumate inițial. Alocarea financiară acordată prin PNRR pentru lucrările destinate înființării de CAV-uri mici și medii este de 587.860.000 euro”, a mai spus Moș.

Comentarii

comentarii