Acasă Economic Continental Anvelope investeşte 240.000 de euro pentru confortul timişorenilor din cartierul Lipovei

Continental Anvelope investeşte 240.000 de euro pentru confortul timişorenilor din cartierul Lipovei

973
DISTRIBUIȚI

Societatea Continental a decis să investească 240.000 de euro în realizarea unei bariere verzi formată din 400 de copaci, pe un spaţiu de 21.000 de metri pătraţi din incinta fabricii de anvelope din Timişoara. Aceasta va oferi confort suplimentar şi un aer mai curat pentru cetăţenii din zona Lipovei, dar și ameliorarea aspectului industrial al zonei.

În cadrul amenajării se vor folosi specii autohtone de cer și tei, noua minipădure va delimita zona industrială a Timișoarei de oraș. Proiectul urmărește transformarea unui teren de 21.000 mp într-un spațiu verde și va contribui la îmbunătățirea calității aerului  

Bariera verde se întinde pe o lungime de circa 700 de metri liniari și va veni în beneficiul locuitorilor din vecinătatea fabricii. Speciile alese, tei și cer, au un coronament mare și sunt foarte potrivite pentru a crea o barieră verde. Acțiunea reprezintă prima etapă a lucrărilor de transformare a unui spațiu pe care Continental l-a achiziționat în 2018. Liziera va atinge maturitatea în aproximativ cinci ani.

„Am pornit de la ideea de a planta o mică pădurice, o inițiativă atât în beneficiul nostru, cât și al localnicilor. Am ales să plantăm copaci de minim trei metri înălțime, copaci care se pot adapta ușor zonei, astfel încât deja din vara aceasta să putem să ne bucurăm de efectele benefice ale lizierei: reducerea prafului, a zgomotului, precum și îmbunătățirea aspectului industrial al zonei“, a declarat Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope.

Proiectul, aflat în derulare, este cu atât mai complex, cu cât terasamentul industrial, parte din fosta platformă UMT, a necesitat lucrări ample pentru a putea fi pregătit pentru plantarea copacilor. Deoarece consistența solului nu era una potrivită, au fost aduși în plus 8500 metri cubi de pământ, pentru a pregăti terenul pentru plantarea copacilor.  

Comentarii

comentarii