Acasă Actualitate COVID-19 în Timiș: miercuri, niciun nou caz la Timișoara și doar șapte...

COVID-19 în Timiș: miercuri, niciun nou caz la Timișoara și doar șapte în județ. O singură comună mai are rată de infectare de „scenariu galben”

347
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 2 iunie, Instituția Prefectului Județului Timiș a anunțat că în ultimele 24 de ore, din 593 de teste de detectare a COVID-19, doar șapte au avut rezultat pozitiv. Niciunul dintre acestea nu este al unei persoane din Timișoara. Trei sunt din Jimbolia, două de la Boldur și câte unul din Nădrag și Cenei. De marți până miercuri, a mai decedat un timișean infectat cu SARS-CoV-2, doar al treilea în ultimele șase zile. În continuare, în județ mai este activ doar focarul de la Penitenciarul Timișoara, cu 19 cazuri, însă a trecut o săptămână de când nu au mai fost depistați deținuți infectați.

Rata de infectare pe 14 zile la nivel de județ este de 0,25 cazuri la mia de locuitori, iar la nivelul municipiului Timișoara, de 0,32 cazuri la mia de locuitori. În rest, în județ, doar Voitegul mai are rată de infectare de „scenariu galben”, 2,83, dar niciun UAT nu mai este pe „roșu”. Totuși, pe anexele CJSU, după ședința de marți, se mai aflau șase comune, însă în zilele următoare este de așteptat ca numărul să scadă odată ce vor avea loc reevaluările.

La nivel național, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 164 de noi cazuri de COVID-19. Au fost raportate și 62 de decese însă 26 dintre acestea s-au petrecut anterior, între septembrie 2020 și februarie 2021, nefiind până acum trecute în statistici. În total, 30.415 dintre cele 1.078.142 de persoane depistate cu SARS-CoV-2 în România au decedat, 1.040.869 fiind declarate vindecate.

Comentarii

comentarii