Acasă National Crin Antonescu nu crede că PSD îl va susţine la alegerile prezidenţiale

Crin Antonescu nu crede că PSD îl va susţine la alegerile prezidenţiale

DISTRIBUIȚI

crin prezidentialeLiderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că “de un an de zile este limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul” şi să-l sprijine la alegerile prezidenţiale, menţionând că a fi întrebat acum dacă el crede că PSD are “cel mai mic gând” să-l susţină la Preşedinţie “e aproape comic”. 

Preşedintele PNL a fost întrebat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, dacă mai este sigur pe sprijinul USL, al PSD pentru alegerile prezidenţiale.

“Eu cred că pentru toţi observatorii vieţii politice, ba chiar şi pentru mulţi dintre oamenii obişnuiţi, care nu fac aşa o pasiune din politică, de un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. PSD-ul, postul său oficial de televiziune, diverşi oficiali, foarte importanţi, din jurul domnului Ponta au tot strigat: că-i un partid prea mare ca să poată să lase Preşedinţia altora, că Antonescu e rău, că nu ştiu ce o să se întâmple. Sigur că nu pot fi bănuit chiar de atâta naivitate. Eu însă n-am pus pe primul loc acest lucru, am zis: Bine, d’le, n-o să mă susţină la prezidenţiale, om vedea. Hai, totuşi, să ţinem această majoritate parlamentară, acest guvern. Am fost acuzaţi că nu plecăm de la guvernare cum nu pleacă, vestita vorbă, câinele de la măcelărie. Am înghiţit-o şi pe asta. Dar ca să să mă întrebaţi acuma dacă eu cred că PSD are cel mai mic gând să mă susţină la Preşedinţie e aproape comic. Păi dumneavoastră credeţi?”, a spus Antonescu.

El a precizat că ar fi comic un răspuns al său afirmativ.

Antonescu a fost chestionat cât de sinceră este în aceste condiţii intenţia de a rămâne în USL.

“Am rămas în USL şi, dacă s-ar pune problema să nu mai avem acum USL, cauza nu este că nu mai cred eu că mă mai susţin ei la Preşedinţie. Cauza este că nu mai putem să cauţionăm ceva ce nu mai este USL, ci este un fel de PSD lăbărţat (…). Ori noi nu ne-am angajat la asta. (…) Am acceptat chiar o situaţie delicată în care ce pesedist mai trecea pe la vreun post de televizuune mai dădea, aşa, câte un şut lui Antonescu, dar încercând să facem ceva, cu Guvernul, cu majoritatea guvernamentală, ceea ce încercăm în continuare”, a menţionat el.

Crin Antonescu a adăugat că nu a stat şi nu stă “într-un fel de dependenţă de capacitatea PSD de a-şi ţine cuvântul”. “Asta e problema lor, eu sunt pregătit pentru orice”, a precizat el.

Întrebat de asemenea dacă PNL rămâne în USL chiar dacă nu este deloc convins că PSD îl va susţine la prezidenţiale, Crin Antonescu a răspuns: “Sigur că da. Dacă Guvernul îşi urmăreşte programul de guvernare, dacă în Parlament urmărim prin legislaţie programul de guvernare, sigur că rămânem. Şi o să vină şi sorocul prezidenţialelor, şi PSD-ul o să aibă atunci o şedinţă, şi o să vină Daniel Constantin şi o să spună că e prea mare şi nu mai poate suporta un alt candidat… Foarte bine! Şi o să candidăm fiecare cum om candida. Nu-i asta o problemă”.

Liderul PNL a subliniat totodată că, dacă Victor Ponta vrea să-l impună pe Daniel Constantin vicepremier, nu se poate merge mai departe.

“Dacă domnul Ponta doreşte să schimbe datele iniţiale ale înţelegerii politice şi, după ce a luat tot ce putea lua – că eu mă şi întreb de ce mai există totuşi miniştri, dom’le, pot exista primul-ministru, cancelaria primului-ministru şi secretarul general…le-a dus pe toate…Foarte bine! Merge şi asta! Dacă domnul Ponta nu vrea nici măcar în acest condiţii, doreşte într-un mod evident agresiv şi ostentativ să umilească PNL, chestiunea asta nu se poate”, a mai spus el.

Mediafax

Comentarii

comentarii