Acasă Sport Cupa Cetăţilor, gata de start…

Cupa Cetăţilor, gata de start…

DISTRIBUIȚI

Concurs de ciclism şi orientare, la Timişoara     
Prea puţini dintre timişoreni îşi mai cunosc azi oraşul. Grăbiţi sau nepăsători, trecem pe lângă locuri aparent cunoscute, care ne rămân însă total indiferente. Pentru pasionaţii de ciclism, aceste lucruri s-ar putea schimba cât de curând. Duminică, 28 martie, se dă startul  în „Cupa Cetăţilor”, o competiţie de ciclism ce se va întinde pe durata a fix trei ore. Timp în care concurenţii, grupaţi în echipe de câte trei ciclişti, vor trebui să găsească 30 de puncte de arbitraj şi să adune tot atâtea ştampile. Premiile totale sunt în valoare de aproximativ 1.000 de euro.

Eveniment de gen „Treasure Hunt”

Înscrierile online pentru cea de a 16-a ediţie a Cupei Cetăţilor s-au încheiat deja, dar nimic nu este pierdut pentru iubitorii sportului pe două roţi. Dincolo de condiţia fizică, cea mai importantă în întrecerea de la Timişoara va fi capacitatea de orientare şi spiritul de observaţie. Evenimentul de gen „Treasure Hunt”, Cupa Cetăţilor are loc duminică, 28 martie, la Timişoara, iar startul este programat în Piaţa Unirii. Temerarii care intră în competiţie vor pedala timp de trei ore prin Timişoara şi împrejurimi, în căutarea celor 30 de puncte de arbitraj poziţionate strategic. 30 de ştamplie cât 30 de comori le pot aduce marele premiu concurenţilor.

Şi căzăturile se premiază…

Evenimentul este o competiţie sportivă pe echipe formate din câte trei concurenţi. Scopul principal al întrecerii este să-i facă pe utilizatorii bicicletei să îşi cunoască mai bine oraşul în care locuiesc, să facă mişcare şi să folosească bicicleta în scop turistic şi sportiv. Cei care nu au  apucat încă să se înscrie, o pot face duminică, între orele 9-11, în Piaţa Unirii, pe loc,  fără a mai plăti taxa de participare. Condiţia este aceea de a prezenta  buletinul  de identitate şi… doi colegi dispuşi să pedaleze. Competiţia este organizată de Fundaţia BEGA, în cadrul proiectului “Verde pentru biciclete” şi de Clubul Sportiv Gratzu, în cadrul Campionatului Naţional de Sport ”Cupa Cetăţilor”. Pe lângă cele trei mari premii care constă în biciclete, echipamenete de protecţie şi accesorii, vor fi premiaţi cel mai tânăr şi cel mai vârstnic participant, cea mai tânără fată şi… cea mai grozavă căzătură.

Comentarii

comentarii