Acasă Administraţie Curtea de Conturi a luat la puricat o direcţie a Primăriei Timişoara

Curtea de Conturi a luat la puricat o direcţie a Primăriei Timişoara

403
DISTRIBUIȚI

directira asistenta

Inspectori ai Curţii de Conturi se află în aceste zile la Primăria Timişoara, unde verifică documente ale Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară.

Conform informaţiilor din interior, pe lângă alte chestiuni, inspectorii au în vedere şi veniturile şefei Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara, Daniela Lung. Aceasta ar fi interpretat abuziv o dispoziţie a primarului, cu scopul de a încasa sporuri salariale.

lungDispoziţia primarului nr. 1669 din 5.08.2011 menţionează că drepturile salariale ale personalului cu atribuţii în administrarea creanţelor fiscale locale se calculează prin includerea unor sporuri speciale. Daniela Lung, în calitate de şef de serviciu, din categoria personalului contractual, nu se afla pe lista celor care aveau dreptul la sporurile prevăzute în dispoziţia primarului. Mai mult, aceasta şi-ar fi modificat fişa postului astfel încât să dobândească, pe hârtie, atribuţii în administrarea creanţelor fiscale. În ciuda faptului că nu avea dreptul să încaseze bani în baza Dispoziţiei nr. 1669, şefa Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara ar fi încasat lunar peste 1000 de lei în plus la salariu. Acest lucru reiese şi din declaraţia de avere a Danielei Lung. În perioada 2010-2013, când salariile în administraţia publică au stagnat sau chiar au scăzut, salariul Danielei Lung la Primăria Timişoara a crescut de la 2600 de lei net, la peste 3600 de lei pe lună.

Pe lângă faptul că a încasat bani care nu i se cuveneau, Daniela Lung este acuzată că a mai comis un abuz. Din calitatea sa de ordonator de credite, a refuzat să le dea unor subalterni sporurile salariale pe care ar fi trebuit ca aceştia să le primească tot în baza Dispoziţiei nr. 1669. Faptul a fost semnalat de ziarul ZIUA de Vest încă din aprilie 2013, însă fără ca vreun superior al Danielei Lung să ia vreo măsură.

dispozitie 1

dispozitie 2

Comentarii

comentarii