Acasă Actualitate Dan Negru, printre puținii care și-au adus aminte de românii din Ucraina:...

Dan Negru, printre puținii care și-au adus aminte de românii din Ucraina: Sunt umiliți demult acolo și memoria numelor românești e demult ștearsă

DISTRIBUIȚI

Dan Negru, vedeta de televiziune proaspăt transferat de la Antena 1 la Kanal D, este și un bun cunoscător al spațiului ex-sovietic. Şi asta pentru că timişoreanul prezintă de 15 ani spectacolul de Revelion din Republica Moldova, la postul de televiziune Prima Tv. 

Acum, Dan Negru și-a amintit însă de românii din Ucraina, în contextul în care e pe cale să înceapă războiul la vecinii din nord.

„Că e la modă: preşedintele Ucrainei i-a omis pe etnicii români din discursul oficial. Românii sunt umiliți demult acolo și memoria numelor românești e demult ștearsă. Nici noi nu facem nimic! 

Ați auzit vreodată de Traian Popovici? 

A fost primarul Cernăuțiului și a salvat 25.000 de oameni care urmau sa fie deportații in lagărele de exterminare, furnizându-le acte false. 

De douăzeci de ori lista lui Schindler !

La Unire, Cernauți era printre primele orașe ale României Mari. Azi e oraș ucrainian și au mai rămas în el vreo trei școli cu predare in limba romană.

Memoria lui Traian Popovici dispare! 

În 2012, Hollywood pregătea un blockbuster despre viața lui Popovici cu Dustin Hoffman în rolul românului. Pe Google sunt informații despre film. 

Nu s-a mai făcut.             

Noi nici măcar nu ne-am gândit să-l facem. Statul român finanțează telenovele de câțiva ani.

Merităm să repetăm trecutul!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Comentarii

comentarii