Acasă Actualitate Disperarea familiei Ghiman din Timișoara!

Disperarea familiei Ghiman din Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Familia Ghiman de pe Calea Buziașului nr. 107 din Timișoara susține că de 6 ani de zile are mari probleme cu un vecin care colecteză deșeuri de metal și provoacă foarte mare gălăgie în preajmă.

Samuel Ghiman a trimis plângeri pe la multe instituții locale și cere ajutorul: “Autoritățile nu vor să se implice activ și legal pentru a ne face dreptate. Nu înțeleg de ce nu respectă legea. Poliția locală susține că nu este în atribuțiile sale să se implice. Ei ne trimit la alte instituții, care la rândul lor ne trimit din nou la ei… și tot așa ne învârtim într-un cerc vicios. Judecați, stimați cetățeni și oameni cinstiți: „Cum putem să ni se facă dreptate? Legea ar trebui să fie lege peste tot și pentru oricine! Această activitate a vecinului ne afectează casa, ne distruge locuința și proprietatea noastră! Rog Poliția Locală să își facă datoria și să ne facă dreptete! Haideți să găsim o soluție pentru rezolvarea acestei probleme! Vă mulțumesc!”, scrie Samuel Ghiman.

În timp ce vecinul susține că el este în regulă și centrul lui de colectare fier vechi funcționează legal cu autorizație de la Mediu, familia Ghiman susține că ea nu și-a dat acordul pentru această activitate a vecinului, de aceea cere liniște și respectarea cu adevărat a legii.

„Dar cea mai mare problemă este că ne decimează cu gălăgia pe care o produce prin activitatea lui. Ne afectează foarte tare, atât pe noi, terenul, cât și casa (vibrațiile care produc fisuri în pereți). Noi am încercat să îl convingem să nu mai facă gălăgie sau să își schimbe activitatea, dar dumnealui nu ține cont de părerea noastră. Oamenii legii dau amenzi simbolice, dar îl lasă să funcționeze. Noi nu vrem să fie amendat, căci nu câștigăm nimic. Ideea este că dorim să își schimbe activitatea, să nu mai deranjeze pe nimeni. Asta este tot”, susține Ghiman.

Mihai Cepeha, directorul Agenției pentru Protecția Mediului Timiș, spune că este cunoscută problema din Calea Buziașului.  “Am primit și noi plângerile familiei Ghiman, dar e clar că actul de funcționare a acelui centru este dat în condiții legale, dar probabil că vecinul nu respectă chestiunile legate de poluare fonică”, spune Cepeha. Într-o adresă trimisă familiei Ghiman, AMP Timiș mai susține că atorizația de mediu a fost emisă în 30.12.2013, pentru acel centru de colectare fier vechi, cu sediul în Timișoara, pe strada Cocea, iar punctul de lucru era pentru Calea Buziașului nr. 99, iar mai târziu a fost schimbat la Calea Buziașului nr. 107A, cu autorizație de la primărie. “Având în vedere cele menționate, autorizația își păstrează valabilitatea”, se arată în adresa trimisă lui Ghiman în 29.05.2018. Ghiman spune că vecinului i s-a dat un număr aberant, fiindcă acolo sunt două terenuri diferite. Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara susține că în limita competentelor legale a aplicat sancțiuni contravenționale, dar suspendarea sau schimbarea activității firmei excede competențelor Politiei Locale. De asemenea, Garda de Mediu Timiș a transmis că va face controale la acel centru de colectare de fier vechi, pentru a verifica și măsura nivelul de zgomot produs.

 

 

Comentarii

comentarii