Acasă Actualitate Dispute aprinse la Comisia de Dialog Social a Prefecturii Caraş

Dispute aprinse la Comisia de Dialog Social a Prefecturii Caraş

DISTRIBUIȚI

DragosDirectorul executiv al DSP, Dragoş Luca, afirmă că oamenii de afaceri adevăraţi din Reşiţa sunt la fel de greu de văzut ca Fecioara Maria sau Iisus Hristos!

La Reşiţa practic nu există un mediu de afaceri, iar cei câţiva reprezentanţi ai aceste pretinse entităţi sunt departe de cum ar trebui să arate nişte antreprenori respectabili. Aceasta este una din afirmaţiile doctorului Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului, membru în această comisie prefecturală. El susţine că e sătul să fie admonestaţi permanent funcţionarii publici, în raport cu alte categorii sociale ţi cu un mediu de afaceri care nu există. Dragoş Luca a susţinut, la ultima întrunire a Comisiei de Dialog Social, prezidată de subprefectul Nicolae Miu Ciobanu, că autorităţile statului, de bine de rău îşi fac datoria, dar a apreciat că în Reşiţa comunitatea oamenilor de afaceri este practic inexistentă.
„Personal, aş vrea să văd şi eu comunitatea oamenilor de afaceri din Reşiţa. Deci, am fost la o întâlnire, la care a venit ministrul bugetului, şi, în loc de comunitatea oamenilor de afaceri a fost Nelu Tăiţelu (Ioan Popa, om de afaceri reşiţean, porecla trăgându-i-se de la cunoscutele paste Monte Banato,  n.n.), care e singurul ce mai vine în ocazii din astea şi dă din gură şi luptă. Comunitatea oamenilor de afaceri într-o ţară europeană, vorbim şi înainte şi după război, eu ştiu că e reprezentată de nişte oameni respectabili care socializează, sunt la vedere, îi cunoaşte lumea, îi salută pe stradă. Eu vă dau un exemplu: cineva unde stau eu are un magazin, are baruri, are măcelării, e un om de afaceri din Reşiţa! Şi nu-şi plăteşte gunoiul, îşi cară gunoiul cu maşina personală şi-l duce în alt loc, pe ascuns, noaptea, să nu plătească prea mult! Să nu fiu înţeles greşit! Adică aş vrea să văd comunitatea oamenilor de afaceri că sunt nişte oameni cu pălărie şi baston, că vin la şedinţe, îi cunoaştem, sunt oameni vii! Aşa, parcă vorbim de Fecioara Maria şi de Iisus Hristos, Doamne iartă-mă!”, a afirmat Luca
„Dăm vina în permanenţă pe AJOFM, pe învăţământ, pe mai ştiu eu cine, a perorat în continuare directorul DSP. Mai vin cu un exemplu, tot de lângă mine,… E o fabrică de confecţii unde muncesc nişte oameni. Investitori portughezi, pe o afacere thailandeză, nu ştiu, e o încurcătură acolo. Şi copiii ăia care muncesc acolo vin şi-şi cumpără mâncare de la magazin. Vă rog să mă credeţi că de câteva ori le-am cumpărat eu salam. Sunt nişte oameni leşinaţi de foame, plătiţi foarte prost, ţinuţi în picioare nu ştiu cât timp acolo, se vede pe ei, parcă sunt dintr-un lagăr! Şi atunci vine aşa-zisa comunitate a oamenilor de afaceri, nu ştiu cine e investitor acolo, şi ne spune că are nevoie ca AJOFM-ul să-i formeze muncitori că el îi angajează,… Da de unde! Nu le dau nicio garanţie angajaţilor, domnule subprefect! Şi atunci ei cer ca învăţământul să formeze tinerii noştri pentru ăla care e investitor la confecţii, AJOFM-ul să formeze muncitori pentru nu ştiu ce! Astea sunt şmecherii introduse de ei, că vin la săracii ăştia din Reşiţa, că ne uităm la ei ca la Dumnezeu şi ne luminează! Ei să-şi formeze forţa de muncă, ei să şi-i pregătească, ei, pentru că plătesc salariile minime cele mai mici, nu din Europa, ci, din lume! Şi-şi fac afacerile cu nenorociţii ăştia ai noştri care n-au cu ce să-şi plătească medicamentele şi chiria! Nu statul român! Deci, eu, personal, m-am săturat ca statul român să fie pus întotdeauna la zid, că vine un mare investitor strategic, cu trei angajaţi, cu cinci oameni sau zece sau 20, şi care nu-şi plăteşte taxele,… poate să spună Fiscul cât e munca la gri, la negru şi aşa mai departe.”
Doctorul Dragoş Luca, consideră, în acest context, că Statul român îşi pierde demnitatea, fiind pus în genunchi în faţa unor abordări false.

Comentarii

comentarii