Acasă Economic Doi ingineri din Timişoara au primit titlul de Membru al Academiei Tehnice...

Doi ingineri din Timişoara au primit titlul de Membru al Academiei Tehnice a Alcatel-Lucent

DISTRIBUIȚI

Dr. Valer Bocan, Expert Software, şi Dr. Petru Serafin, Inginer de calitate & proces, în cadrul Centrului de competenţă R&D din Timişoara al Alcatel-Lucent, au primit titlul de Membru al Academiei Tehnice al Alcatel-Lucent (ALTA). Acest titlu recunoaşte expertiza tehnică a celor doi ingineri şi constituie o recompensă pentru contribuţiile lor de excepţie în domeniul tehnic. Această nominalizare vine după două luni de la acordarea titlului de Membru Distins al Comisiei Tehnice (DMTS) de către Laboratoarele Bell lui Cătălin Chiţu, cercetător în cadrul Centrului R&D din Timişoara. Valer Bocan a primit această distincţie pentru expertiza relevantă demonstrată în infrastructura GSM şi în adoptarea tehnologiei .NET. “Membrii ALTA fac parte dintr-o comunitate extinsă de experţi tehnici şi dezvoltarea profesională poate fi impactată pozitiv de calitatea de Membru ALTA. Cu toate acestea, în acest moment, marea provocare pentru mine constă în a aduce un plus de valoare acestei comunităţi de experţi prin contribuţii semnificative în activitatea Academiei,” a declarat Dr.Valer Bocan, Membru ALTA, Wireless. Petru Serafin a fost nominalizat pentru contribuţia sa decisivă la analiza sistemului de telecomunicaţii şi la armonizarea practicilor inginereşti cu strategiile globale de testare. “Programul Academiei le oferă membrilor posibilitatea de implicare în activităţi care nu sunt disponibile în munca de zi cu zi. Această nominalizare mă onorează, dar este şi o responsabilitate deoarece va trebui să îmi asum un rol activ în cadrul Academiei prin contribuţii care să aibă impact asupra activităţii acesteia,” spune Dr. Petru Serafin, Membru ALTA, Applications Group R&D.
Primul şi singurul român care a mai deţinut calitatea de membru ALTA este Dr. Tibor Asztalos, Inginer dezvoltare software în cadrul Centrului Wireless R&D al Alcatel-Lucent din Timişoara. Tibor a fost membru ALTA în perioada 2006-2009 şi a primit această distincţie ca şi recunoaştere pentru rolul său în armonizarea standardelor CDMA cu cerinţele de pe piaţa europeană şi pentru contribuţiile tehnice în soluţiile de compatibilitate inter-sisteme între reţelele mobile radio şi reţelele mobile ale Alcatel-Lucent. “ALTA s-a dovedit a fi o comunitate de experţi în care am simţit puterea motivatoare a unui grup de oameni entuziaşti şi talentaţi, dedicaţi pentru a obţine performanţă. Ca şi nou membru ALTA te simţi ca fiind acea componentă mică a unui motor puternic nou-nouţ, dar esenţială şi fără de care motorul nu ar putea funcţiona. Eşti cu adevărat parte din această comunitate, iar contribuţia ta este esenţială, recunoscută şi recompensată.” Dr. Tibor Asztalos, ex-Membru ALTA, Wireless.
“Academia este constituită din experţi tehnici şi reprezintă un canal de comunicare important pentru comunitatea R&D, oferind consiliere şi suport echipei de management din Alcatel-Lucent. Acest titlu este aşadar o recunoaştere valoroasă a înaltei expertize tehnice din centrele R&D din Timişoara. Mă bucur să văd că specialiştii care lucrează aici pe tehnologii relevante pentru clienţii noştri şi prioritare pentru Alcatel-Lucent la nivel global, precum LTE, Optică şi Aplicaţii, se bucură de recunoaştere internaţională. Vom continua să investim în cea mai importantă resursă a noastră – resursa umană,” a declarat Raoul Ros, Preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est.
Academia Tehnică a Alcatel-Lucent (ALTA) a fost lansată în anul 2000. Scopul programului ALTA, care funcţionează sub preşedinţia Laboratoarelor Bell, este să recunoască şi să recompenseze pe experţi care şi-au adus o contribuţie remarcabilă în poziţionarea Alcatel-Lucent ca şi lider de piaţă în domeniul tehnologiei. În plus, Academia îşi implică activ membrii în iniţiative care să genereze valoare adăugată pentru Alcatel-Lucent. Calitatea de membru este limitată la o perioadă de 3 ani. Pentru a primi titlul de membru ALTA, candidatul trece printr-un proces evaluare a următoarelor aspecte: realizări tehnice excepţionale, calităţi demonstrate de leadership în domeniul tehnologic şi cu impact asupra business-ului, precum şi dorinţa şi angajamentul de a participa şi de a contribui la activităţile Academiei. Alte criterii iau în considerare rolul candidatului ca şi mentor, ambasador, facilitator şi diseminator de cunoştinţe.

Comentarii

comentarii