Acasă Actualitate “Fă-ți curat la Munte!” – cea mai lungă campanie ecologică pentru eliberarea...

“Fă-ți curat la Munte!” – cea mai lungă campanie ecologică pentru eliberarea de gunoaie a Muntelui Mic

DISTRIBUIȚI

cea mai lunga campanieAsociația Muntele Mic Extrem, împreună cu Primăria Turnul-Ruieni din județul Caraș-Severin, a organizat a treia acțiune de ecologizare, în weekend, în cea mai lungă campanie ecologică “Fā-ți curat la Munte!”, care se desfăşoară în masivul Muntele Mic, în perioada 9 iunie – 23 iulie 2017.
În al treilea weekend, cei 80 de voluntari au pornit cu zâmbetul pe buze pentru a strânge gunoaiele întinse peste tot în natură. 13 voluntari au venit tocmai din Pâncota, ei sunt membrii ai “familiei” Asociația Maria. 20 de voluntari au sosit din Oțelu Roșu, elevi ai Liceului Bănățean și 10 voluntari din Caransebeș, în total 43 de suflete mari și-au murdărit mâinile pentru un Munte Mic ce a început să se trezească.
“Am pornit cu o drumeție în căutarea răsăritului, am reușit să umplem aproximativ 80 de saci din zona “Iepurașu” până la schitul lui “Ilie”. Felicităm pe aceasta cale proprietarii ce și-au curățat propria curte, gestul lor ne-a arătat că nu suntem singurii ce dorim să facem o schimbare”, este mesajul Asociației Multele Mic Extrem. Transportul elevilor voluntari a fost pus la dispoziție de Primăria Oțelu Roșu și Liceul Bănățean. Cazarea voluntarilor a fost posibila datorită famililor Bumbăcilă, Furdi și Solomonescu. O masă pe zi a fost asigurată de Geosistem și Pensiunea Clara.  Această acţiune se bazează pe muncă voluntară de maxim 6 ore pe un weekend și are următoarele obiective: scoaterea gunoiului aruncat în ultimile decenii şi stoparea acestui fenomen; curăţarea pârtiilor şi a curţilor de către proprietari; trezirea şi punerea în valoare a Muntelui Mic pe timp de vara prin drumeţii şi poze; motivarea investitorului să termine ce au început și educarea copiilor prin fapte de a nu face pe viitor greşeală făcută de noi. “Scopul muncii noastre este de a trezi Muntele Mic din somnul de vară şi cucăitul de iarnă, de a pune “roţile” în mişcare prin muncă voluntară şi colectivă!”, susțin tinerii de la Muntele Mic.

Comentarii

comentarii