Acasă Actualitate Final de studii pentru o nouă generație de teologi, la Timișoara

Final de studii pentru o nouă generație de teologi, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

La Facultatea de Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara, a avut loc cursul festiv pentru o nouă generație de studenți, promoția 2018-2022.

De dimineață s-a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica paraclis mitropolitan de pe lângă Liceul C.D. Loga din Timișoara, de către mai mulți preoți slujitori în frunte cu părintele consilier dr. Nichifor Tănase de la Centrul eparhial. Studenții anului IV au dat răspunsurile liturgice.

La orele 10:30 a ajuns la biserică Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan, care a adresat un  cuvânt de folos absolvenților, interesându-se totodată de starea și planurile de viitor ale fiecăruia.

A urmat cursul festiv care s-a desfășurat la sediul Facultății de Teologie de pe strada Oituz.

Moderatorul întâlnirii a fost părintele conf. dr. Constantin Jinga. Au luat cuvântul pe rând părintele lect. dr. Daniel Enea, tutore de an, doamna prof. dr. Loredana Pungă, decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, părintele consilier dr. Nichifor Tănase de la Centrul eparhial, studentul George Nicoară, șeful promoției 2022 și studentul Dușan Truț, șeful studenților anului III.

Tot acum a avut loc și ceremonia de predare simbolică a cheii între generația de absolvenți 2022 și studenții anului III. Pentru studenții anului IV urmează sesiunea de examene și susținerea licențelor, potrivit regulamentelor Universității de Vest din Timișoara.

 

Comentarii

comentarii