Acasă Actualitate Firmele din zona Dacia, amendate din cauza deșeurilor

Firmele din zona Dacia, amendate din cauza deșeurilor

457
DISTRIBUIȚI

Pe 18 octombrie, polițiștii locali din Timișoara au ieșit, în efective mărite, în zona Dacia pentru a verifica modul în care firmele din zonă se ocupă de colectarea deșeurilor și păstrarea curățeniei. Dintre cele 27 de societăți comerciale verificate, 15 au primit sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 34.500 lei.

Amenzile au venit pentru nereguli precum nerespectarea obligațiilor privind precolectarea selectivă a deșeurilor, neîncheierea contractelor cu operatorul de salubrizare, neigienizarea pubelelor utilizate sau neamplasarea la intrarea în punctul de lucru a unui coș de gunoi. Chiar în timp ce polițiștii se aflau în zonă, o persoană a abandonat deșeuri pe str. Burebista. Pentru această faptă, a fost sancționată cu 1.000 lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția: „Reprezentanții societăților comerciale au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor, în caz contrar riscând sancțiuni drastice, la fel și în cazul persoanelor fizice sau juridice care abandonează resturi pe domeniul public. Sancțiunile în astfel de situații sunt între 500 și 1000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare și în alte zone din oraș”.

Comentarii

comentarii