Acasă Actualitate Fostul viceprimar Dan Diaconu acuză administrația Fritz cu nu a fost capabilă...

Fostul viceprimar Dan Diaconu acuză administrația Fritz cu nu a fost capabilă să realizeze niciun proiect nou propriu

DISTRIBUIȚI

Nici măcar pentru o baracă nu a reușit să facă un proiect nou de investiții din fonduri europene, acuză Dan Diaconu, fostul viceprimar liberal al Timișoarei, administrația condusă de Dominic Fritz. Dar important este că minte și spune că fosta conducere a primăriei nu a făcut astfel de proiecte, chiar dacă folosește proiectele scrise de aceasta, pe care le-a depus în actuala legislatură, mai spune Diaconu.

Scandalul a pornit după ce Fritz a spus că administrația Robu a uitat să facă ceva pentru liceele Henri Coandă și Alimentar, dar se laudă că investește aici din bani europeni, după ce a depus la finanțare chiar proiectele scrise pe vremea lui Robu.

”Atât Coandă, cât și Alimentar, se numără printre școlile uitate de administrațiile precedente și care au neapărat nevoie de reparații” spune primarul Fritz despre singurele proiecte de reabilitare termică de pe PNRR depuse de administrația pe care o conduce, cu care, din nou, nu are nicio legătură”, spune Diaconu.

Liberalul acuză administrația Fritz că nu e capabilă să genereze proiecte noi și că trăiește folosindu-se de ceea ce a creat precedenta. În plus folosește un stil ”absolut penibil de comunicare”.

”Stilul acesta absolut penibil de comunicare este cel ce generează reacții. Că nu ești capabil să generezi vreun proiect, cât de mic, propriu, s-ar mai trece cu vederea. E ca-n fotbal, dai nu dai gol, important e sa fii la interviuri. Că îți bazezi administrația exclusiv pe munca altora, de asemenea, suntem creștini și tot întoarcem obrazul. Dar să ai tupeul fantastic să și declari aceste enormități mi se pare, însă, la limita de jos a disperării politice. Cu ce proiecte ați fost dumneavoastră la depunere spre finanțare PNRR? Cu cele uitate de administrațiile precedente? O sa va aduc aminte eu, în caz ca ați uitat în cele câteva luni de când le-ați depus. Pentru liceul Henri Coandă ați depus proiectul aprobat prin Hotarârea numărul 326 din 14.06.2019, privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice – faza D.A.L.I., a indicatorilor tehnico-economici şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei, pentru obiectivul „Creşterea eficienţei energetice prin reabilitare termică constructii şi instalaţii la COLEGIUL TEHNIC „HENRI COANDĂ”. Pentru Liceul de Industrie Alimentara ati depus proiectul aprobat prin: Hotarârea numarul 327 din 14.06.2019  privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici – faza D.A.L.I. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul ”Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara”, mai anunță Diaconu.

Mai mult, consilierul local liberal acuză conducerea actuală a primăriei că ar fi pierdut sute de milioane de euro disponibile pe PNRR. Era îndeajuns un mulțumesc pentru cele două proiecte, conform lui Diaconu.

”Sute de milioane de euro au fost disponibile prin PNRR pentru programe de reabilitare termică a clădirilor publice, sau a blocurilor. Singurele două pe care ati reusit sa le contractați au fost cele construite exact de fosta administrație liberală. Oare un mulțumesc (chiar în gând) nu era de ajuns? Trebuia sa semnalizați?

Altfel, felicitări! S-a terminat și al treilea an și tot nu aveți vreun singur proiect propriu, măcar pentru vreo baracă”, încheie fostul viceprimar.

Comentarii

comentarii