Acasă Economic Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din...

Grupul german ZF Friedrichshafen preia și centrul de cercetare-dezvoltare al BeeSpeed din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), va prelua sub control total și centrul de cercetare-dezvoltare al furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări din Timișoara, cu care colaborează de 10 ani, după ce în primăvara anului trecut a semnat un acord pentru preluarea diviziei auto.

Centrul a fost înființat pe considerentul că Timișoara găzduiește un hub consolidat pentru automobile, unde majoritatea furnizorilor din industrie sunt reprezentați atât cu centre de cercetare-dezvoltare, cât și cu instalații de producție. În luna mai a anului trecut, ZF Friedrichshafen și BeeSpeed Automatizări au încheiat un acord de investiții și colaborare care prevedea separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul anului 2018 și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.

Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări furnizează soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică.

Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană. Anul trecut, compania din Timișoara, cu circa 100 de angajați, a obținut o cifră de afaceri de 20 milioane lei și un profit net de 1,7 milioane lei. Potrivit acordului de investiții și cooperare, Dr.ing. Sever Scridon, asociat BeeSpeed și șeful diviziei auto, va conduce echipa de ingineri din Timișoara și după preluarea diviziei de către germani. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări.

Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri. Vânzările companiei germane în România se ridică anual la circa 100 milioane euro. Global, grupul german are circa 137.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în peste 40 de țări. Anul trecut, vânzările grupului au crescut la 36,4 miliarde euro, de la 35,16 miliarde euro, cu un profit de 1,1 miliarde euro.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii