Acasă Actualitate HCL-ul privind taxele și impozitele în Timișoara pentru anul 2022, revocat de...

HCL-ul privind taxele și impozitele în Timișoara pentru anul 2022, revocat de frica unei acțiuni în instanță

DISTRIBUIȚI

Așa cum anticipa Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara și viceprimar al municipiului, hotărârea de consiliu local pentru aprobarea taxelor și impozitelor din Timișoara pentru anul 2022 a fost revocată. Decizia administrației Fritz de a propune revocarea vine în urma unei adrese din partea prefecturii.

Vă amintim că HCL-ul pentru majorarea acestor taxe a fost aprobat cu scandal. În ședința desfășurată online, în primă fază nu au fost adunate destule voturi „pentru”, dar procedura s-a reluat după ce mai mulți consilieri locali USR PLUS au raportat „probleme tehnice”. De fapt, într-un singur caz a fost o problemă cu conexiunea la internet, ceilalți neapucând să voteze la timp sau recunoscând că, de fapt, au votat. Procedura a fost reluată, de această dată cei 13 consilieri locali USR PLUS și liberalul exclus din partid, Raul Ambruș, asigurând majoritatea de 14 din 27 de voturi necesare. Radu Țoancă, PSD, și Adrian Lulciuc, PNL, au depus plângeri către prefectură prin care cereau verificarea legalității reluării votului.

În cadrul ședinței, au ținut să ia cuvântul inclusiv cei doi care au depus plângerile. „Pe ce motiv, ați spus că este legal? Nu este nicio motivare în corpul HCL-ului. (…) Cei care ați insistat și forțat, măcar pe viitor să nu se mai întâmple lucruri din acestea. Am fi fost de acord să se resupună la vot. Aici nu mi se pare mie corect. Vă este teamă să nu fie invalidată această hotărâre și să se bulverseze toate și vreți să fie ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Practic, am mai făcut-o de două ori (votat – n.r.). Asta doar pentru că nu știți Codul Administrativ. (…) Ar trebui să ascultați și de oamenii care sunt mai experimentați, care sunt de bună-credință. Probabil, dacă m-ați fi ascultat, trebuia doar să supuneți la vot dacă dorim să reluăm procedura. Atunci eram legali”, a spus Radu Țoancă.

Paula Romocean, USR PLUS, a oferit explicații citind scurta motivare din documentația care a însoțit proiectul: „În situația în care această hotărâre ar face obiectul unei acțiuni în contencios administrativ, considerăm că s-ar crea dificultăți în colectarea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2022”. „Ca să nu mai fie discuții, mi se pare logic”, a adăugat aceasta.

„Mi s-a spus că fac gargară. Uitați, stimate coleg, că s-a adeverit, că nu a fost gargară și că nu s-a respectat procedura”, a ținut să puncteze și Adrian Lulciuc. Până la urmă, indiferent de partid, consilierii locali au fost de acord cu revocarea.

Cu câteva ore în urmă, Cosmin Tabără atrăgea atenția: „Sunt convins că va apărea un nou proiect HCL în viitorul apropiat cu scopul de a majora taxele și impozitele timișorenilor, dar grupul PNL își va menține punctul de vedere și va vota din nou împotriva acestui proiect. Avem speranța că, totuși, ceilalți consilieri vor fi în asentimentul nostru (Timișoara are deja cele mai mari impozite din țară…) și ar putea urma exemplul colegilor lor USR din țară. Dacă la Timișoara USR forțează majorări pe bandă rulantă, în alte orașe, aleșii USR se opun majorărilor”.

Comentarii

comentarii