Acasă National Ilie Sârbu: Lui Traian Băsescu s-ar putea să-i fie frică că aş...

Ilie Sârbu: Lui Traian Băsescu s-ar putea să-i fie frică că aş putea face publice unele lucruri

DISTRIBUIȚI

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, susţine că preşedintelui Traian Băsescu “s-ar putea să-i fie frică” că ar putea face publice unele lucruri pe care social-democratul le ştie, dar precizează că nu va face niciun fel de dezvăluiri deoarece el are “alt gen de caracter”.

Senatorul Ilie Sârbu a declarat că este posibil ca Traian Băsescu să nu-i dea replici dure pentru că se teme ca nu cumva pesedistul să dezvăluie anumite lucruri despre dânsul. “S-ar putea să fie și lucrurile la care se gândește Traian Băsescu că le-aș putea face publice, dar eu am un alt gen de caracter și nu aș face asta nici dacă m-ar jigni în cel mai rău mod. S-ar putea să-i fie frică, fiecare dintre noi avem greșeli, dar nu comentez și nu voi comenta niciodată”, a explicat Ilie Sârbu. Senatorul a ținut să precizeze că nu va face publice astfel de informații pentru că “sunt bărbat și bărbații cred că trebuie să se comporte ca atare”: “Bărbații ca oameni politici sunt domni dacă se comportă ca mine, nu ca Traian Băsescu”. Pesedistul crede că președintele României s-ar putea să aibă alte spaime, “s-ar putea să aibă sentimentul că unii oameni apropiați îl trădează”. Ilie Sârbu mai crede că Traian Băsescu are un altfel de comportament față de el: “Eu am spus multe adevăruri și atunci ce să mai spună? Să spună domnul Băsescu că nu îl pun în picioare dimineața consilierii? Nu poate să spună. Pentru Băsescu, minciuna a devenit un stil de viață, nici nu-și dă seama când minte”. Pe de altă parte, Ilie Sârbu a declarat că PSD este “foarte bine pregătit” să-l scoată pe Victor Ponta președinte al României. Întrebat dacă baronii din PSD își doresc ca Victor Ponta să ajungă președinte al României, Ilie Sârbu a răspuns scurt „categoric da”: “Vă aduceți aminte că Victor Ponta nu a dorit să candideze și ei au fost cei care au insistat, bine, pe baza sondajelor”.
Senatorul PSD a vorbit și despre faptul că unii politicieni de dreapta spun că marile anchete anticorupție ar fi încetinit sau chiar s-au stopat de când Victor Ponta este premier. “Dacă nu aș crede că sunt naivi, aș putea să-i numesc altfel. Alții se ocupă mult mai activ și mult mai insistent și mai direct de justiția din România. Sunt partenerii noștri, cei din America din Uniunea Europeană. Fac ca și Băsescu, cu frate în beci, cum vorbesc oamenii de rând, și el spune că apără justiția, cum o aperi? Cu vorba? Dincolo de ceea ce ar însemna această presiune externă, îl cunosc pe Victor Ponta și dincolo de faptul că a fost procuror, nu poate să gândescă în acel stil. Numai la noi există senzația asta că procurorii să-și facă munca după televiziuni. Ce treabă am eu cu televiziunea? Mă uit la televizor sau eu mă uit în Codul Penal?”, a spus senatorul Ilie Sârbu.
Sursa: RTV.NET

Comentarii

comentarii