Acasă Actualitate Imagini apocaliptice în vestul României. Furtunile violente au făcut ravagii în mai...

Imagini apocaliptice în vestul României. Furtunile violente au făcut ravagii în mai multe județe

DISTRIBUIȚI

Imagini apocaliptice în vestul ţării. A plouat în câteva ore cât pentru un an, iar puhoaiele au măturat tot în calea lor. Zeci de case au fost pur şi simplu dezmembrate, o mulţime de maşini au fost luate pe sus şi plimbate kilometri întregi de şuvoaiele învolburate, iar oamenii au fost neputincioşi în faţa naturii dezlănţuite. Din cauza alunecărilor masive de teren, un sat întreg a fost evacuat, iar zeci de localnici au primit adăpost într-un cămin cultural.

Viiturile violente au măturat seara trecută judeţul Alba. În doar câteva minute ploaia torenţială ce a căzut în oraşul Abrud a făcut prăpăd. Zeci de case şi drumuri au fost distruse de furia naturii dezlănţuite, iar maşinile sau electrocasnicele din casele oamenilor au fost plimbate de şuvoaiele învolburate ca bărcile pe apă.

Alunecările de teren au provocat pagube însemnate şi în satul Dăroaia, din comuna Roşia Montană, unde au fost inundate peste 70 de case.

Puhoaiele de apă au fost atât de puternice în Cărpiniş, încât au luat pe sus casele localnicilor ca pe nişte fulgi. Ploile au făcut prăpăd şi în localitatea Câmpeni, în ultima zi a Festivalului Naţional de Folclor.

Mai multe maşini au fost luate pe sus de viitură şi purtate zeci de kilometri pe râul Arieş.

Voluntarii unui club de maşini 4×4 din judeţul Cluj au mers în Alba să ducă alimente în zonele afectate. Drumul de la Abrud la Câmpeni a fost complet închis aseară din cauza aluncărilor mari de teren, iar circulaţia s-a făcut pe rute ocolitoare şi nu se ştie momentan când se poate redeschide această bucată de drum.

În municipiul Brad, din Hunedoara, a fost dezastru. După o oră de cod roşu de vijelii şi grindină, zeci de gospodării şi străzi au fost inundate.

Drumul Naţional DN 76, care traversează municipiul, a fost blocat câteva ore din cauza puhoaielor de apă, iar două TIR-uri care s-au împotmolit în noroaie au complicat şi mai tare situaţia.

Comentarii

comentarii