Acasă Actualitate În luna mai începe reamenajarea Parcului Copiilor

În luna mai începe reamenajarea Parcului Copiilor

366
DISTRIBUIȚI
După opt ani de aşteptare, Parcul Copiilor Ion Creangă din Timişoara va fi, în sfârşit, reamenajat. Horticultura SA a câştigat licitaţia demarată de Primăria Timişoara, urmând ca, cel mai probabil, în luna mai să înceapă lucrările.

 Termenul de execuţie este de şase luni, iar valoarea proiectului este de 2 milioane de euro, cu un milion mai puţin decât se preconiza iniţiat în studiul de fezabilitate. Lucrarea este una amplă, urmând ca aleile, reţelele de apă-canal, de irigare şi instalaţia electrică din parc să fie refăcute, în plus fiind amenajate noi locuri de joacă şi o terasă, pe cele 6,6 hectare ale parcului. Vor fi montate şi noi piese de mobilier urban şi fântâni publice şi arteziene.
 
Închis din 2003
 
În 2003, după ce un copil s-a accidentat grav la unul din jocurile din parc, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au decis închiderea Parcului Copiilor. După ani de discuţii, polemici şi contre politice, în 2009, Consiliul Local Timişoara a aprobat, într-un final, un studiu de fezabilitate acceptat de toată lumea şi nemaiatacat de niciun prefect.  Luptele politice din consiliul local, dar şi dezinteresul unora dintre aleşii locali au făcut ca Parcul Copiilor să stea opt ani cu porţile ferecate. Subiect sensibil pentru Timişoareni, deci cu mare potenţial electoral, Parcul Copiilor va fi acum reamenajat chiar înainte de alegerile din 2012.  
 

Comentarii

comentarii