Acasă Actualitate Începe ”Marșul anti-sărăcie!”! Obiective: majorarea salariilor și pensiilor și stop creșterii costurilor...

Începe ”Marșul anti-sărăcie!”! Obiective: majorarea salariilor și pensiilor și stop creșterii costurilor de trai!

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Muncii Decente 2022, vineri 7 octombrie, CNS Cartel ALFA anunță că va declanșa programul de acțiuni de protest intitulat Marșul anti-sărăcie, în perioada 17-21 octombrie 2022.

Activitățile au două obiective: 1. Creșterea urgentă a salariilor și pensiilor! 2. Împotriva creșterii costurilor de trai!

Anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente (WDDW), 7 octombrie, este dedicată luptei pentru venituri echitabile pentru lucrători. CNS Cartel ALFA anunță programul național de acțiuni de protest pentru creșterea urgentă a salariilor și pensiilor!

Prețurile la energie, alimente și alte produse esențiale cresc în spirală la niveluri care trimit milioane de lucrători în sărăcie, în timp ce guvernul, economiștii și bancherii iau măsuri care pun presiune și mai mare asupra cetățenilor (spre exemplu, prin creșterea dobânzilor), în timp ce companiile din energie au profituri record.

Structurile de decizie din cadrul confederației CNS Cartel ALFA au stabilit organizarea unor acțiuni de protest la nivel național. Costurile aberante la energie și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie.

În același timp, sindicaliștii atrag atenția și asupra faptului că, în contextul actualelor prețuri, foarte multe unități economice sunt puse în situația de a-și înceta activitatea, iar cetățenii români vor fi puși în situații dramatice din cauza superficialității cu care este tratată problema la nivel politic. Este nevoie de acțiune imediată în patru direcții prioritare:

1.Stoparea creșterii prețurilor!

2.Creșterea salariilor și pensiilor!

3.Deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social

4.Aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020!

Protestul Cartel ALFA se va derula în perioada 17-21 octombrie 2022, sub forma a două caravane care vor porni din zonele Ardeal (Zalău) și Moldova (Botoșani) spre București, cu proteste organizate în localități de pe traseu unde există riscuri majore de blocare a unor activități de producție și pierderea locurilor de muncă. Cele două caravane se vor întâlni la București unde va avea loc pe 20 octombrie un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției.

Românii nu pot sta cu pasivitate așteptând să treacă această criză. Gravitatea și urgența situației nu trebuie subestimate!

CNS Cartel ALFA face un apel către toate organizațiile sindicale și mișcările sociale să se mobilizeze pentru a determina guvernanții să ia măsuri urgente pentru combaterea crizei costurilor de trai, în beneficiul cetățenilor! Detalii calendar acțiuni: https://www.cartel-alfa.ro/ro/criza-costurilor-de-trai-calendarul-manifesta%c8%9biilor-81

 

 

Comentarii

comentarii