Acasă Actualitate Începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Mesajul ÎPSS Ioan către credincioșii din Banat

Începe Postul Adormirii Maicii Domnului. Mesajul ÎPSS Ioan către credincioșii din Banat

304
DISTRIBUIȚI

Duminică, 1 august, intrăm în Postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut și cu denumirea de Postul Sfintei Marii sau Postul Sântămăriei. ÎPSS Ioan, arhiepiscop și mitropolitul Banatului, reamintește că acest mare eveniment creștine pregătește duhovnicește pentru întâmpinarea celor două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Față a Domnului, din 6 august, și Adormirea Maicii Domnului, din 15 august.

”La începutul acestei binecuvântate perioade de post, mă adresez tuturor slujitorilor Bisericii din eparhia noastră ca, pe lângă programul liturgic îndătinat, să oficiem, în seara fiecărei zile, la ora 19, Acatistul Adormirii Maicii Domnului sau Paraclisele Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu. Îndemnăm, de asemenea, pe toți clericii și credincioșii noștri, să împlinim împreună cuvântul Sfântului Vasile cel Mare, care zice: „Postul adevărat este înstrăinarea de păcat, înfrânarea limbii, oprirea mâniei, îndepărtarea de pofte, de bârfe, de minciuni, de jurământul strâmb. Lipsa acestora este post adevărat. În el stă postul cel bun”.

Să nu uităm, în aceste zile de pregătire duhovnicească, de frații și de surorile noastre aflați pe patul de suferință, în spitale și la casele lor, precum și de personalul medical care îi îngrijește cu dragoste, cu dăruire și cu jertfă de sine, pomenindu-i și pe ei în rugăciunile noastre către Tatăl ceresc și către Sfânta Maică a Domnului.

Bunul Dumnezeu, „de la Care vine toată darea cea bună și tot darul desăvârșit”, să reverse peste noi Harul și darurile Sale cele bogate!”, se arată în mesajul ÎPSS Ioan, sâmbătă 31 iulie 2021.

 

Comentarii

comentarii