Acasă National Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a pus sechestru pe un apartament

Inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a pus sechestru pe un apartament

DISTRIBUIȚI

ponta-victor-2*El este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor,

*În același dosar, ŞOVA DAN-COMAN este cercetat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor –Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului, anunță DNA.
Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor –Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei.
Acest prejudiciu constă în obligaţiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA „Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Şova Dan-Coman, cu ajutorul lui Ponta Victor –Viorel, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor –Viorel”. Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA „Şova şi Asociaţii”, înscrisuri falsificate (facturi şi rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA „Şova şi Asociaţii”.
În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat niciun fel de activitate profesională pentru SCA „Şova şi Asociaţii”
Practic, plăţile făcute de SCA „Şova şi Asociaţii” către Ponta Victor Viorel, în cuantum de 181.439,98 lei, reprezintă cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, fapt ce a condus la diminuarea nelegală a bazei de impozitare a contribuabilului SCA „Şova şi Asociaţii” şi, în consecinţă, la plata către stat a unui impozit diminuat cu de 51.321,80 lei, diferenţă ce reprezintă prejudiciul menţionat.

Comentarii

comentarii