Acasă Administraţie Inspectorii Apelor Banat și ai Gărzii de Mediu au început controalele în...

Inspectorii Apelor Banat și ai Gărzii de Mediu au început controalele în localitățile din Timiș

DISTRIBUIȚI

Inspectorii Apelor Banat au început controalele pentru a verifica modul în care au fost salubrizate până acum cursurile de apă în localitățile din județul Timiș.

Inspectorii ABABanat fac echipă cu reprezentanți de la Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Timiș, Garda Forestieră Timișoara și ISU Banat, în urma unui ordin emis de Instituția Prefectului județului Timiș.

Se verifică: existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă, secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor care prin antrenare pot conduce la obturarea scurgerii,

existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite, cum sunt întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități și zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în alți ani.

Transmitem primăriilor și tuturor cetățenilor din județ să mențină curate cursurile de apă din zona în care locuiesc/ administrează, deoarece sancțiunile legale sunt foarte dure, ele pornind de la 75.000-80.000 lei pentru persoanele juridice și 25.000-30.000 lei pentru persoanele fizice.

Controalele au ca dată de finalizare 31 mai 2022, zi care coincide cu finalizarea campaniei naționale Curățăm România “Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, prin care se dorește schimbarea comportamentul populației prin responsabilizarea individuală în ceea ce privește protecția mediului. Să păstrăm apele curate! – îndeamnă ABAB Timișoara.

 

Comentarii

comentarii