Acasă Actualitate Radio România Timişoara – 67 de ani de când a emis primul...

Radio România Timişoara – 67 de ani de când a emis primul semnal în eter

DISTRIBUIȚI

Radio România Timişoara, postul regional al Societății Române de Radiodifuziune, împlinește 67 de ani de când a emis primul semnal în eter.

Radio Timişoara este postul cu cea mai bună acoperire din zona de vest a ţării şi oferă spaţii importante pentru grupaje de ştiri, reportaje, interviuri, transmisiuni de la evenimente din toate domeniile de interes din spațiul său de referință.

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referinţă, marcând ieşirea în eter a primei emisiuni a studioului teritorial Radio Timişoara. Adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit însă în decembrie 1989, odată cu Revoluţia, după o ”tăcere” impusă de aproape 5 ani a posturilor regionale din întreaga ţară.

Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală, transformând radioul într-o adevărată aventură multimedia, la care nimeni nu visa.

Radio Timişoara acoperă pe unde medii zona de vest a ţării, fiind recepționat în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara, dar și în regiunile limitrofe din Ungaria și Serbia. Se aude și pe FM la Timișoara, Arad, Petroșani și Făget și în zonele din jurul acestor orașe, inclusiv pe valea Mureșului și a Jiului, dar și prin internet, la www.radiotimisoara.ro sau folosind aplicația Android.

 

 

Comentarii

comentarii