Acasă Administraţie Instanţa a decis: Primăria Timişoara nu este „vacă comunală”

Instanţa a decis: Primăria Timişoara nu este „vacă comunală”

400
DISTRIBUIȚI

primaria timisoara ziuadevest

La începutul anului 2013, Consiliul Local Timişoara adopta o hotărâre care prevedea majorarea chiriilor pentru spaţiile municipalităţii, altele decât cele cu destinaţia de locuinţă. Primarul Nicolae Robu venea la acea vreme cu un argument inedit pentru majorarea chiriilor: „Primăria nu poate fi în postura de vacă comunală!”

Hotărârea de consiliu local a fost atacată în instanţă. În luna septembrie a anului 2013, Tribunalul Timiş dispunea anularea majorării chiriilor. Primăria a făcut recurs, iar primarul Robu a anunţat marţi, 13 mai 2014, că recursul a fost admis de Curtea de Apel. Astfel, majorarea chiriilor rămâne în vigoare.

La un moment când am văzut ce chirii se plătesc pentru diverse activităţi, chiar în zonele centrale ale oraşului, am făcut o afirmaţie în consiliul local că primăria nu este vacă comunală. Nu mai putem continua cu o astfel de gestiune a patrimoniului oraşului, în care unii beneficiază de bunul public pe bani de nimic şi la primărie se încasează, pe cale de consecinţă, extrem de puţin, pe fondul unei nevoi foarte mari de bani, ca să punem în practică foarte multe proiecte pe care le avem. Am cerut atunci ajustarea tarifelor. A fost adoptată o hotărâre de consiliu local în acest sens şi a fost atacată în instanţă. În prima instanţă au avut câştig de cauză cei care au solicitat anularea hotărârii de consiliu. Noi am făcut recurs şi am bucuria să anunţ că am câştigat definitiv, irevocabil. Hotărârea de consilu local de atunci este valabilă şi am ajuns, într-adevăr, cu o atitudine corectă din partea justiţiei, să facem ca Primăria Timişoara să nu fie vacă comunală, mai ales că era numai pentru unii”, a declarat Robu.

Comentarii

comentarii